RTÜK, bir programı nedeniyle Açık Radyo'ya idari para cezası ve beş gün yayın durdurma cezası verdi. Üst sınırdan verilen para cezasının ödenmesine rağmen program durdurulmadığı gerekçesiyle, iktidar kontenjanından seçilen üyelerin oy çokluğu ile 30 yıldır yayında olan Açık Radyo'nun lisansı iptal edildi.

Basın Konseyi'nden Tepki

Basın Konseyi, bu kararı sert bir şekilde eleştirerek RTÜK'ü kuruluş yasasında asli görevi olan iletişim ve ifade özgürlüğüne sahip çıkmaya davet etti. Konsey, RTÜK'ün sansür ve ceza kurumu olmadığını bir kez daha hatırlattı.

Konseyden yapılan açıklama şu şekilde:

"RTÜK, bir programı nedeniyle Açık Radyo’ya idari para cezası ve beş gün yayın durdurma cezası vermiş; üst sınırdan verilen para cezasının ödenmesine rağmen program durdurulmadığı gerekçesiyle lisans iptaline gitmiştir. Üst Kurul’da iktidar kontenjanından seçilen üyelerin oy çokluğu ile aldığı bir kararla, 30 yıldır yayında olan Açık Radyo’nun susturulması kabul edilemez.

Basın Konseyi olarak, RTÜK’ü kuruluş yasasında asli görevi olan yayın hizmetleri alanında iletişim ve ifade özgürlüğüne sahip çıkmaya, farklı görüşleri ve çoğulculuğu güvence altına almaya davet ediyoruz. RTÜK'ün, sansür ve ceza kurumu olmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz."

BASIN KONSEYİ"

Kaynak: HABER MERKEZİ