Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kente kazandırılması amaçlanan elektrikli otobüsler ile Ayvalık’ta test sürüşü yaptı. Akın, “Önümüzdeki süreçte hem çevreci, hem doğaya uyumlu, karbon salınımı olmayan daha konforlu, bakım maliyeti çok çok daha az ve daha kolay işletilebilen otobüslerle; bir taraftan da başka türlü sistemlerle ulaşımı da kolaylaştırma çabasındayız” dedi.  

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevreye zararı en aza indirmek amacıyla toplu taşımayı fosil yakıtlardan arındırarak çevreci ve sürdürülebilir alternatiflere yöneliyor. Elektrikli otobüsleri şehre kazandırmak için görüşme sağlanan bir firmadan gelen elektrikli otobüs ile Ayvalık sokaklarında test sürüşü gerçekleştiren Başkan Akın, dünyanın gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi Balıkesir’de de araçları fosil yakıtlardan arındırarak, temiz enerjiyle çalışan elektrikli araçların kullanımını arttıracaklarını dile getirdi. 

Elektrikli otobüslere geçiş için çaba gösteriyoruz

Elektrikli otobüslerin kent ulaşımındaki önemine değinen Akın, şunları söyledi:

“Bir taraftan Ayvalık’ın su sorunuyla mücadele ediyoruz. Bir taraftan da vatandaşımızın ulaşımda daha kolay hareket etmesi için yaz nüfusu, kış nüfusu ile alakalı daha rahat hareket edebilmesi için bir yol haritası hazırladık. Bunu da hazırlarken özellikle önümüzdeki süreçte hem çevreci, hem doğaya uyumlu, karbon salınımı olmayan daha konforlu, bakım maliyeti çok çok daha az ve daha kolay işletilebilen otobüslerle; bir taraftan da başka türlü sistemlerle ulaşımı da kolaylaştırma çabasındayız. Onun için burada elektrikli bir otobüsümüzün hep birlikte arkadaşlarımızla denemesini yaptık. Elektrikli otobüslere doğru ilerlemek için bir çabamız var. Bunu nihayete erdirmek için ilerliyoruz. İnşallah en yakın zamanda vatandaşlarımızla buluşturacağız.” 

Kaynak: ANKA