Çeşme Belediyesi 2024 Yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda; Çeşme’deki doğal gaz çalışmaları kapsamında Musalla Mahallesi’ndeki iki alanın İzmir Doğalgaz Dağıtımı A.Ş.’ye (İZMİRGAZ) 15 yıl süre ile tahsisine oy birliği ile karar verildi.

Ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin sürdürülmesi için Çeşme Belediyesi ile Adıyaman Belediyesi, Sinop/Gerze Belediyesi ve Giresun/Bulancak Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması ve kardeş kent protokolü imzalanması için Belediye Başkanı Lal Denizli’ye yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Altyapı çalışmalarımız devam ediyor”

Başkan Denizli, belediye meclis toplantısının ardından 4 Nisan 2024 – 26 Ağustos 2024 tarihleri arasında Çeşme Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları aktardı. Göreve geldiği günden bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Denizli, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan altyapı çalışmalarından da bahsetti. Başkan Denizli, “Toplam serilen karo taşı 195 m², toplam serilen granit küp taş 1.018 m², İZBETON iş birliği ile toplam serilen asfalt 21.400 ton ve İZSU iş birliği ile toplam serilen parke taşı 73.436 m²” diye konuştu.

15 okulda bakım onarım çalışmaları yapıldı

Başkan Denizli, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen okullardaki bakım onarım çalışmalarından da bahsetti. Denizli, “Çeşme sınırları içerisinde şu an bakım onarım yapılan okul sayımız on beş. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli bir çalışma yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Denizli, Reisdere ve Ovacık’ta bulunan masalevlerini gündüz çocuk bakım evine çevirme çalışmalarının Eylül ayı içerisinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

“Çeşme’yi tarımsal üretimde ileriye taşıyoruz”

Başkan Denizli, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında çiftçilere 4 bin 200 kilogram karakılçık buğdayı dağıtımı yapıldığını, dağıtılan bu tohumların ekimi için 30 çiftçiye ekim uygulaması yapıldığını ifade etti. Denizli, “Ata tohumu yaygınlaştırma projesi kapsamında 50 bin adet fide, fidan ve tohum dağıtımı gerçekleştirildi. Çeşmeköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile ortak yürütülen Keçeli Koyun Irkının Korunması Projesi kapsamında Fen İşleri ekiplerimiz ile koyunların bakımı için 1 yeni dam yapıldı. Tarladan sofraya üretici pazarımız açıldı. 13 üreticinin tarladan topladığı ürünleri halk ile buluşturduk” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN