Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Buca Belediyesi Tarım Okulu ve Atalık Tohum Merkezi’nde, ilçedeki kadın çiftçiler için 'Zeytin hasadında, budamasında ve yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gerekenler' konulu eğitim düzenlendi. İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Firuze Topaklı tarafından verilen eğitimde, zeytinyağının daha kaliteli olması için dikkat edilmesi gerekenlere değinildi. Eğitimin ardından Tarım Okulu’nda kadın çiftçiler ile bir araya gelen Belediye Başkanı Görkem Duman, bu senenin ilk zeytin hasadına katıldı.

Belediye olarak tarıma değer verdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Görkem Duman, üreticinin her zaman destekçisi olacaklarını vurgulayarak, “Bizler tarıma hem üretim hem eğitim hem de sonrasındaki satış aşamasında destek olacağız. Sizlerin bilginiz var, birikiminiz var. Bu bilgi ve birikim, Tarım Okulu’muzda değerli akademisyenlerden alacağınız eğitimlerle desteklendiğinde hem topraktan daha fazla ve daha kaliteli ürün alınır hale geleceğiz. Hem de aile ekonomisine, ilçe ekonomisine daha fazla katkıda bulunulacak" diye konuştu.

Tarımla ilgili her çalışmanın kendisini heyecanlandırdığını vurgulayan Görkem Duman, “Bizim ilk görevimiz Buca’da tarımı yaşatmak, bunu yaparken de ileriye taşımaktır. Maalesef ülkemizde tarımsal üretim, her geçen gün çeşitli nedenlerden dolayı geriye gidiyor. Bizim Tarım Okulu’nu açma nedenimiz, tam olarak tarımsal üretimi canlandırmak ve ileriye taşımak. Tarım Okulu’nda yapılan çalışmalarla hem üreticilerimize hem köylümüze hem evlatlarımıza dokunmuş olacağız. Evlatlarımız burada tarımsal üretim konusunda yeni bilgiler öğrenecekler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA