Şaphane Belediye Başkanı Lütfi Mutlu, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'yi ağırladı. Ziyarette, ilerleyen süreçlerde iki belediyenin yapabileceği projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Şaphane Belediye Başkanı Lütfi Mutlu, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ile bir araya geldi. Ömer Eşki'ye ziyaretinde, Başkan Yardımcısı Ersel Tanrıöver eşlik etti. Buluşmaya ayrıca, Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürü Sait Dündar Sofuoğlu, Belediye yöneticileri, meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Ovalı ve İl Genel Meclisinin CHP’li Üyesi Zekeriya Karadoğan ile partililer katıldı. Buluşmada, iki belediyenin ortaklaşa yapabileceği projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Mutlu, konuğu Başkan Eşki’ye ilçeye ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Kardeş belediyeler olarak hizmet edecekler

Görüşme sonrasında Konak Belediyesi tarafından Şaphane girişine yaptırılan Kır Düğün Salonu etrafında incelemede bulunan her iki belediyenin heyetleri, burada mevcut kamelyalara yenilerin eklenmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra gölete gelen belediye yöneticileri, buraya yapılabilecek ek hizmetlerin neler olabileceğini görüştüler. Ardından Ekmek Fabrikası'nda incelemede bulunarak ekmek üretim tesisinin modernizasyonu için destek isteyen Başkan Mutlu, hizmetlerin iki şehri geleceğe de 'kardeş belediye' olarak taşıyacağına vurgu yaptı.

Kültür mantarı üreticiliği konusunda kullanım ömrünü tamamlamış soğuk hava deposunda ve özel bir şirkete kiralanan tekstil atölyesinde incelemede bulunan heyet ardından da Koca Seyfullah Camisi'ni ziyaret etti. 

Ömer Ekşi’nin ziyareti, Park Kıraathanesi'nde vatandaşlarla çay içilip sohbet edilmesiyle son buldu.

Kaynak: ANKA