İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'yi ve CHP zihniyetini sert bir dille eleştirmişti. Yıldız, gezi olaylarının başından sonuna vandallık olduğunu söyleyerek, önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef almıştı. Hakan Yıldız'ın paylaşımında yer alan ifadeler şu şekildeydi: "Gezi Olayları başından sonuna kadar bir vandallık eylemidir. Bebek katilinin, binlerce şehit verdiğimiz terör örgütünün sözde liderinin posterlerinin altında, devletin, milletin malını mülkünü talan eden, kamu binalarını ateşe veren vandallar, CHP zihniyetinin ‘onur’ olarak savunduğu kişilerdir. İstanbul’da, İzmir’de ve daha birçok ilde Gezi’nin arkasında duran CHP yöneticileri, o vandallığı açıkça sahiplenmiştir. Bu zihniyet, milletimizin huzurunu bozan bir vandallık zihniyetidir. Her fırsatta "Gezi onurumuzdur" diye ortalığa çıkan CHP’liler, vatana.. Yetmedi, 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimi başladığında, o çok savundukları eski genel başkanları, tankların arasından elini kolunu sallayarak geçip, belediye başkanlarının evinde kahvesini yudumlayarak milletin şehit edilmesini keyifle izlemiştir. Darbecilerin tankları milletin üzerine sürüp, yüzlerce askerimizi, polislerimizi, vatandaşımızı şehit ederken, bu milletin iradesine karşı nasıl sessiz kalındığını hepimiz gördük. O gece yaşananların görüntüleri ortada. Yalan diyen, iftira atan varsa açıp izlesin! Gerçekler ortada!



CHP zihniyeti, bu milletin değerlerine, tarihine ve şehitlerine saygısızlık etmiştir. Vandalizmi savunan, darbecilere göz yuman, hainlere kol kanat geren bu zihniyet, hiçbir zaman milletin partisi olamaz. Dün cami temeli atacaksın, 45 m² ama olsun, inşallah daha büyüğünü de atarsın. Ancak milletin inancıyla dalga geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenine tek kelime etmeye yüreğin yetmeyecek!" 

Gezi bizim onurumuzdur

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sosyal medya hesabı üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Sözcüsü Hakan Yıldız'a yönelik sert açıklamalarda bulundu. Eşki, eleştirilere şöyle yanıt verdi; "İzmir Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, verdiği demeçte açtığımız caminin 45 metrekare olduğunu söyleyerek eleştiride bulunmuş ve cami temeli atan biri olarak Levent Üzümcü’nün Amerikan gemisini kıbleye benzetmesi yönündeki paylaşımına dair görüşümü sormuş. Gezi süreci ile ilgili söylediği aslı astarı olmayan ve artık toplumun inanmadığı “hikaye” kısmına dair söyleyecek bir şeyim yok; Gezi, bizim onurumuzdur."

Müslüman böyle eleştirmez

45 metrekarelik cami eleştirisi ile ilgili ise Eşki şu ifadeleri paylaştı," Samimi bir Müslüman asla böyle bir eleştiride bulunmaz, zira bilir ki Peygamber Efendimiz İslamiyet’in ilk yıllarında daha küçük bir odada, bir kütüğün üzerinde oturarak, cennetle müjdelenmiş birçok sahabeye İslamiyeti anlatmış ve birçoklarına da tebliğ etmiştir. Caminin metrekaresi ile inanç ölçülmez; bu şekilci, Ortodoks bir din anlayışıdır. Avrupalıların Orta Çağ’da yok ettiği bu düşünceyi biz de önümüzdeki birkaç yılda düzelteceğiz. 45 metrekare, sadece temelini attığımız caminin şadırvanıdır. 3 ay sonra camimiz bittiğinde, Genel Başkanımız Özgür Özel ile cuma namazı kıldığımızda, Sayın Hakan Yıldız da elinde metre ile gelip açtığımız Mescid-i Aksa Camii’ni ölçerek hesaplamalar yapabilir. Bizler, inancımızda da, İsrail-Filistin arasındaki tercihimizde de samimiyiz. Kürsülerde İsrail’e meydan okuyup başka ülkeler üzerinden ticaret yapmıyoruz."



Aynı zamanda Eşki, "Levent Üzümcü’nün paylaşımı ile ilgili açıklama yapmamı istemiş. Ben, sözüne siz giyen biri değilim. Levent Üzümcü’nün yaptığı paylaşımı doğru bulmuyorum. Bir tarihsel anekdot olarak sunulmuş olsa da kıble gibi, Kabe gibi insanların duygu dünyasını sarsacak kutsallarının siyasete, ne o yönüyle ne de bir başka yönüyle, alet edilmesini doğru bulmuyorum. Bu anlamda da Levent Üzümcü’yü eleştiriyorum." açıklamalarında bulundu.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, açıklamaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Hakan Yıldız'a şu soruları yöneltti; "Şimdi ben de Sayın Hakan Yıldız’a sormak istiyorum: Bakara suresi ile ilgili “Bakara makara” diyerek dalga geçen soytarıyı, daha sonraki dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyükelçi ataması ile ilgili kendisi ne diyecek? Yalnız, Hakan Bey, burada ismini telaffuz dahi etmek istemediğim kişi ve o kişinin çirkin sohbetini eleştirerek bu durumdan kendini arındıramaz. Kur’an’a hakaret eden bu soytarıyı büyükelçi atayan Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili fikrini beyan etmesini istiyorum. Kendisi benden açıklama yapmamı istemişti, ben 24 saat geçmeden cevap verdim. Sayın Hakan Yıldız’dan da aynı duyarlılıkta ve çabuklukta cevap vermesini bekliyorum.

Yine kendisine şöyle bir sorum olacak: Hemen hemen her gün bir siyasetçisinin Kur’an-ı Kerim’e hakaret ettiği İsveç’in NATO’ya dahil edilmesine Türkiye olarak “evet” dememizi nasıl kabullendi? Ben, samimi bir Müslüman olarak, sinirden uyuyamamıştım. Kendisi, Cumhurbaşkanı’nın İsveç’in NATO’ya girişini onaylamasını nasıl değerlendiriyor? Sayın Yıldız, lütfen buna da ivedilikle cevap veriniz. Eğer Allah korkunuz, Reis korkunuzdan daha önde geliyorsa ve yüreğiniz yetiyorsa cevap verin."

Muhabir: Ege Şenol Çalışkan