Batuhan KAYA/İz Gazete- 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 100 gün geçmesiyle, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay ilk 100 günlük görev süresince neler yaptığını anlatmak üzere bir lansman toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, CHP Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç, partililer ve Güzelbahçeli yurttaşlar katıldı. Toplantıda konuşan Günay, “Mart ayında projelerimi sundum. Sahnede alkışlandım, kimi ‘hayal’ dedi, kimi ‘imkansız’ dedi, kimi ‘göreceğiz’ dedi, evet benimle yol yürüyen yol arkadaşlarım ‘bu projeleri yapsa yapsa Günay Başkan yapar’ dediler. Evet, Güzelbahçe halkı partime bana, aileme, ekibime inandınız ve beni başkan olarak seçtiniz”  dedi.

Lansmanda konuşma gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “100’üncü günde Mustafa Başkan’ın gerçekleştirdiği projeleri dinleyeceğiz. Mustafa Başkan seçim döneminde 24 proje sözü vermiş 9’unu şimdiden gerçekleştirmiş ne mutlu Güzelbahçe’ye ne mutlu bizlere! Henüz 100 gün oldu sayın başkan, senden daha çok proje bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Yapsa yapsa Günay Başkan yapar…’

Aday olarak yola çıktığında herkesin olumsuz konuştuğunu ancak arkadaşlarının ‘bu projeleri yapsa yapsa Günay Başkan yapar’ dediğini söyleyen Günay, “Şubat ayının başında çıktığım bu hizmet yolunda önce kendimi ve ailemi sizlere tanıttım, sonra 15 yıllık bilgi ve birikimimi anlattım. Daha sonra mart ayının başında bir lansman yaparak karşınıza çıktım, projelerimi sundum. Sahnede alkışlandım, kimi ‘hayal’ dedi, kimi ‘imkansız’ dedi, kimi ‘göreceğiz’ dedi, evet benimle yol yürüyen yol arkadaşlarım ‘bu projeleri yapsa yapsa Günay Başkan yapar’ dediler. Evet, Güzelbahçe halkı partime bana, aileme, ekibime inandınız ve beni başkan olarak seçtiniz” dedi.

“Aslolan hizmetle anılmak”

Makam ve mevkiinin gideceğini vurgulayarak, “aslolan hizmetle anılmak” diyen Günay, “100 gün önce yola çıktığımızda aklımızda tek bir şey vardı: Güzelbahçeli hemşerilerimin yaşam kalitesini artıracak hizmetler sunmak. Makamı mevkii değil, halkı ve halk için neleri yapabilirimi düşünüp onun için çalışmaktı. Makamda değil sokakta, makamla değil halkla başaran bir başkan olma hayaliyle karşınızdayım. Makamlar, mevkiler, isimler gelip geçicidir. Aslolan hizmetlerle anılmak, gönüllere yazılmak, eserler bırakabilmektir. Bıraktığımız her eser gelecek nesiller için birer miras olacaktır. Biz makamın sahibi değil sadece ve sadece emanetçisiyiz. Gücümüzü halktan, enerjimizi ortaya koyduğumuz çalışmalardan alıyoruz” şeklinde konuştu.

“Mazbatayı aldığım gün…”

En genç Meclis Üyesi Adayı ile arasında geçen diyalogu anlatan ve mazbatayı aldığı gün ilk işinin ne olduğunu söyleyen Günay, “Meclis üyesi seçim sonuçları geldiğinde bir burukluk yaşadım, çünkü en genç meclis üyelerimden biri olan Dilara’ya bir söz verdim. 15-0 yapacağım demiştim. Olmadı 14-1 oldu üzüldüm ama bu sonuç beni daha da hırslandırdı. Bir an önce Güzelbahçe halkına sözünü vermiş olduğum projelerimi yerine getirmem gerekiyordu. Mazbatamı aldım sabah şantiyeye giderek, ‘de haydin arkadaşlar, gün çalışma günü, gün koşma günü’ dedim ve sahile ilk kepçeyi vurduk” diye konuştu.

“Bu hızda giderse 6 aya proje kalmayacak”

Güzelbahçe’de yaptıkları işleri anlatan ve çok hızlı ilerlediklerini kaydeden Günay, “1 ay sonra tüm Güzelbahçe halkının sevgisini kazandık.  ‘Bu hızla giderse 6 ay sonra yapılacak proje kalmayacak’ dendi. Ancak ben böyle düşünmüyorum, daha yapacak çok işimiz var.  Ninelerimizin, dedelerimizin, annemizin, babamızın evlerine daha sıcak bir yemek götüremedik. Okula giden çocuklarımızın ceplerine harçlık koyamadık, gençlerle el ele tutuşup özgürlük şarkısı söyleyemedik. Ondan dolayı yolumuz uzun, emekçi yol arkadaşlarımın bana verdiği enerjiyle, Güzelbahçe’nin adından önce İzmir de sonra tüm Türkiye’de söz ettireceğiz. Terzi Fikri abimizin dediği gibi ne yaptımsa halkım için halkla birlikte yaptım. Evet ben de her şeyi halkım için halkımla beraber yapacağım, halkımla birlikte yapmaya devam edeceğim. Çünkü bu makama halkımın bana göstermiş olduğu güvenle geldim” şeklinde konuştu.

Güzelbahçe’de her ‘Can’ değerli!

Güzelbahçe’deki herkesin kendisi için çok değerli olduğunu ifade eden Günay, “Güzelbahçe’mde yaşayan her ‘Can’ benim için değerli. Belediye Başkanı olmadan önce; bir baba, bir kardeş, bir ağabeyim, Güzelbahçe’liyim ve Güzelbahçe halkının hizmetkârıyım. Bulunduğum yer temsil makamı olduğu gibi hizmet makamı da. Yapılan her hizmetin asıl sahibi Güzelbahçeli hemşehrilerim ve Güzelbahçe Belediyesi’nin çalışanları, mesai arkadaşlarım, yoldaşlarım, yol arkadaşlarım, kardeşlerimdir. İlk 100 günü en hızlı koşan mesai arkadaşlarımı, yoldaşlarımı, kardeşlerimi huzurunuzda ayakta alkışlıyorum” dedi.
Günay, açılış konuşmasından sonra ilk 100 günde gerçekleştirdiği projeleri bir sunum eşliğinde tanıttı.

‘Sahil Projesi olmazsa olmazımdı’

Açılış konuşmasından sonra ilk 100 günde gerçekleştirdiği işleri anlatan Günay, vatandaşların özellikle sahil konusunda büyük bir beklentisinin olduğunu söyledi. Günay, “Seçimde vaadimizi her yerde söylüyorduk mazbatamızı alır almaz başlayacağız. Aldık ve dört bir yandan çalışmalarımıza başladık. Çok beğenildi çok taktir topladı. Çük kötü bir durumdaydı, burası Güzelbahçe’nin gerçek yüzü. Deniz ve doğa Güzelbahçe’nin vaz geçilmez iki unsuru. İnsanlar sahili iyi kullanamıyordu. Bir nevi işgal altındaydı. Buna bir düzen getirmemiz gerecekti onu da bu süreçte başardı. Hem vatandaşımız rahat nefes alabilecek bir sahilde yürüyüşünü yapıp oturabiliyor hem de esnafımız kendisine ayrılan alanda rahat bir şekilde müşterisine hizmet sağlayabiliyor. Halk memnun, esnaf memnun, Güzel bahçeliler memnun bize de bu memnuniyetin keyfini yaşamak kalıyor. Halkım mutluysa ve huzurluysa daha fazla ne ister bir belediye başkanı” diye konuştu.

Güzbel Cafe ve Güzbel Plaj Cafe’de indirim ve tadilat!

Güzelbahçe Belediyesi’nin iştiraklerinde indirim ve tadilat yapıldığını söyleyen Günay, “Belediyemizin şirketi olan Güzbel Şirketinin 3 adet kafesi var bunlardan biri Mithatpaşa üzerinde sahil kenarında bir diğeri yine yalı mahallemizde emeklilerimiz ve yaşlılarımızın uğrak yeri olan Gönülağa Parkı içinde bulunan Güzbel Kahve ve Siteler Mahallesinde Mavi Bayraklı Plajımızın içinde yer alan Güzbel Plaj Kafelerimizi yeniledik ve hizmete açtık. İlk belediye başkanı olur olmaz yüzde 10 indirim yaptık. Bunu az bulduk bir yüzde 10 daha indirim yaparak toplamda yüzde 20 indirim yaptık. Güzbel Kafelerdeki indirim ve yenilenen yüzü halkımızı çok mutlu etti. Sahil şeridinde 10 TL’ye çay bulamazsınız. Ailenizle gelip rahatlıkla yemek yiyip denizin keyfini çıkartabilirsiniz. Biz de hem kaliteli hem indirimli bir şekilde vatandaşlarımızın bu imkanlardan faydalanmasını sağladık. Ayrıca ilçemizde bulunan kadın kooperatiflerimize Güzbel Kafemizin için haftanın altı günü satış yapacakları bir alan verdik. Evlerinde yaptıkları tatlıları, börekleri sarmaları burada satışını yaparak aile bütçelerine katkı sağlamış olacaklar” dedi.

E-İmara Geçiş

Vatandaşların belediyeye gelmeden imar durumlarını öğrenebileceği E-İmar hizmetini hayata geçirdiklerini belirten Günay, “Halkımıza hizmet konusunda ve dijitalleşme yolunda önemli bir adım olan E- İmar hizmetini hayata geçirdik. Vatandaşlarımız bu sayede belediyeye gelmeden imar durumunu öğrenebilecek. Bu hizmetimizle halkımıza hem zaman hem de ulaşım açısından maliyet kazandırdık” şeklinde konuştu.

Atmıyoruz dönüştürüyoruz

Kamu kaynaklarını korumak için çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Günay, “Kamu kaynaklarını idareli kullanarak bütçemizi koruyarak hizmet vermeyi hedefliyoruz. Kurduğumuz atölyede eski, kırılmış işlev görmeyen bank, çöp kutuları, park mobilyalarını ekiplerimiz atölyeden elden geçirip yeni banklar çöp kutuları ve kent mobilyaları üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Masalar 

Belediyede kurulan “masalar” ile vatandaş, STK, muhtarlar ve Odalar ile iletişimin kuvvetlendirildiğini söyleyen Günay, “İlçemizin için büyük öneme sahip olan muhtarlarımız, STK’larımız Odalarımız için masa kurduk. Bu iş için belirlediğimiz personelimizle sürekli iletişim içinde, her türlü sorunları çözüme kavuşuyor. Ayrıca Güzelbahçe’mize yeni yerleşen vatandaşlarımıza ‘hoş geldiniz’ ziyaretleri yapıyoruz” dedi.

Gençlik Masası

Gençlik Masası kurarak gençleri daha çok dinlediklerini ve sosyal, kültürel etkinlikler yaptıklarını belirten Günay, “Gençlik Kulübü kurarak, ilçemizde bulunan gençleri bir araya getirip, sosyal, kültürel etkinlikler yaparak, gençlerimizin geleceğe dair fikirlerini rahatlıkla konuşabilecekleri, proje üretebilecekleri bir merkez kurduk” diye konuştu.

Ekonomi Üniversitesi Temel Atma

Ekonomi Üniversitesi’nde temel atma töreni gerçekleştirdiklerini söyleyen Günay, “Güzelbahçe’mizin üniversite kenti olma yolunda attığı dev adım olan Ekonomi Üniversitesi’nin temel atma töreniyle ilçemizin eğitim vizyonunda ciddi bir mesafe kat edildi. Üniversitemize ilk öğrenci kayıtlarını gerçekleştirecekleri ve sonraki tüm süreçte desteğimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Yelki Düğün Salonu

Çok talep edilen Yelki Düğün Salonu’nu yaptıklarını söyleyen Günay, “Yelki halkımızın önemli bir ihtiyacı olan Düğün Salonu projesini hayata geçirdik. Gençlerimiz ciddi bir maliyet olan önemli bir zorluğu kolaylaştırdık. Salonumuz çok kısa sürede tamamlandı ve vatandaşlarımız düğün için tarih aldı” dedi.

Günay’ın gerçekleştirdiği diğer icraatlar ise şunlar oldu:

  • Güzelbahçeli sporcular Dünya Olimpiyatları’nda desteklendi.
  • Üniversite Öğrencileri kampta bir araya getirildi, Özgür Üniversite Hareketi’ne destek verildi.
  • Milli maçlar 2 ayrı yerde canlı yayınlandı.
  • Kadınlar için Çanakkale Gezisi düzenlendi.
  • Üç Fidan için anma etkinliği gerçekleştirildi.
  • Gece Pazarı daha düzenli ve disiplinli hale getirildi.
  • Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapılarak Foça-Güzelbahçe feribot seferleri başlatıldı.
  • Ali İsmail Korkmaz’ın adı ilçede bir parka verildi.
  • Huzur Evi ziyaretleri gerçekleştirildi.
  • Kadın Kooperatifleriyle iş birliği yapıldı.
  • Köylü kadınların istediği salça ve üzüm sıkma makineleri alındı.
  • 11 adet bisikletli temizlik ekibi kuruldu.
  • Güzbel Cafeleri’nde şehit ve gazi ailelerine yüzde 30 indirim sağlandı.
  • Gasilhane açıldı.
  • Dikey Peyzaj çalışmaları yapıldı.
  • Çamlı bölgesine dolmuş durağı yapılarak ulaşım sağlandı.
  • Çamlı Köyü’ne meydan yapıldı.
  • Payamlı Yolu Projesi: Payamlı ve Küçükkaya köylerine ulaşımı kolaylaştırmak için 6 adet viraj kaldırılıp alternatif bir yol yapıldı.
Muhabir: BATUHAN KAYA