Eylül ayı ikinci olağan toplantısını gerçekleştiren Konak Belediye Meclisi, daha temiz, daha yaşanır bir Konak için kararlar aldı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, gündem maddelerinin yanı sıra belediyenin son dönemdeki çalışmalarını da anlattı. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere yeni temizlik ve fen işleri aracı alacaklarının müjdesini veren Başkan Mutlu, ilçedeki tüm çöp konteynerlerinin de yenileneceğini söyledi. Başkan Mutlu, kentsel dönüşümde uygulama imar planları bulunan alanların parselasyon planlarının daha hızlı hazırlanması için ihaleye çıkacaklarını da söyledi.

Hatay’da 89 araçlık ücretsiz park yeri

Hizmet üretmeye devam ettiklerini ve çözüm odaklı çalıştıklarını ifade eden Başkan Mutlu, Hatay Pazaryeri’ndeki otopark sıkıntısını aşmak için mevcut otopark alanının kapasitesini arttırdıklarını ve düzenleme çalışması yaptıklarını belirterek, “Hatay Pazaryerinde yıllardır büyük bir sıkıntı vardı. Orada 89 araçlık bir otopark düzenlememiz bitti. Hem pazarcıların hem de halkın kullanımına ücretsiz açtık” dedi.

Konak’ta engelleri kaldırmak için kapı kapı çalışma

Engelli vatandaşların engelli bakım merkezinden yararlanabilmeleri için muhtarlarla birlikte kapsamlı bir çalışma başlattıklarını da dile getiren Başkan Mutlu, şöyle konuştu: “Engelsiz Yaşam Köyümüzü daha aktif kullanmak üzere muhtarlarımızla çalışma yapıyoruz. Konak’ta 3 bin 800 raporlu engelli kaydı bulunuyor. Hem muhtarlarımız hem biz şu anda yanımızda psikoloğumuz ve sosyoloğumuzla, tek tek, ev ev geziyoruz. Engelli ve engelli yakınlarıyla görüşmeler yapıyoruz. Engelli yakını olmak, en az engelli olmak kadar zor. Bu çalışmalarımız devam ederken engellilerimizi merkezimize davet ediyoruz. Burada tam gün eğitim alabilecekleri, spor yapabilecekleri, el becerileriyle kendilerini sanat alanında da kendilerini başka türlü sağaltabilecekleri bir çalışma içindeyiz.”

Yeni park çalışmaları sürüyor

Konaklı muhtarlarla her hafta sokak sokak gezerek yaptıkları alan çalışmalarını da değinen Başkan Mutlu, tüm boş alanları değerlendirmeye çalıştıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Kütüphane Parkı, Sarmaşık Parkı gibi yenilediğimiz, her gün teşekkür mesajları aldığımız, çok aktif kullanılan parklarımız var. Biz haftanın en üç günü muhtarlarımızla sokakları geziyoruz. Bu ekibin içinde etüt projeden arkadaşlar dijital ortamda bize yardımcı oluyorlar ve alanlar üzerinde anlık çalışarak anlık çözüm üretmeye çalışıyoruz. Park olmasa bile yeşillendirme yaptığımız alanlar var. Bulduğumuz her yere ağaç dikiyoruz. Kocakapı’da açık ihale yaptığımız park inşaatımız başladı. O parkın açılışını yapacağız. Tüm planları didik didik araştırıyoruz. Büyükşehir alanlarına da bakıyoruz. Tek tek, sokak sokak gezerek alan bulduk ve 13 park için çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir’den aldığımız Muratreis Camii altındaki parkımızda da üçüncü kafe hazırlıklarımız var.”

Yeni semt merkezi ve kreş müjdesi

Başkan Mutlu, yeni semt merkezi ile kreş müjdesi de verdiği konuşmasında Eşrefpaşa’da belediyeye tescilli bina bağışı olacağını belirtti ve “Eşrefpaşa’da, MHP’li meclis üyelerimizin de desteğiyle çok yakında tescilli bir binanın bağışı gerçekleşecek. Orayı çok yakında kreş ve semt merkezine dönüştüreceğiz. Ayla Ökmen binamızın yakında kreş olarak hizmete girmesi söz konusu. Mersinli’de Büyükşehir’den devraldığımız kreşimiz de devreye giriyor” ifadelerini kullandı.

Güney Mahallesi’ne yeni pazar yeri

Mecliste bir müjde daha veren Başkan Mutlu, “Güney Mahallesi’nde bize ait bir su deposu alanı var. Muhtarlarımız ve halkla yaptığımız görüşmelerde de pazar yerine ihtiyaç olduğunu gördük. Orası hem pazar yeri olarak kullanılacak hem de haftada bir gün bit pazarı olarak kullanılacak. Önümüzdeki hafta düzenlemesi yapılıp pazar yeri ve bit pazarı olarak hayata geçecek” diye konuştu.

Konak’a iki yeni kardeş geliyor

Başkanlıktan gelen önergelerde Adıyaman Belediyesi ve Rize Fındıklı Belediyesi’nin kardeş şehir protokolü istekleri okundu. Hızla gündeme alınan maddeler Hukuk Komisyonuna havale edildi. Özellikle Adıyaman ile kurulacak kardeş şehir ilişkisi için açıklama yapan Başkan Mutlu, “Adıyaman, depremden çok etkilenen ve desteğe ihtiyacı olan bir şehir. Pek çok belediyeyle kardeş belediye olarak yaralarına destek istiyorlar” dedi.

Başkan Mutlu’ya tam yetki

Konak Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) koordinasyonu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliği ile yürüttüğü “Kapsayıcı Sıfır Atık Yönetimi ile Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında hibe edilecek araç, gereç ve ekipmanın teslimatı, ilgili müdürlüklerin demirbaş kaydının yapılması, noter işlemlerinin, trafik tescil kaydı ve trafik sigortası işlemlerinin tamamlanması için Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya kabul yetkisi oybirliğiyle verildi. Hibenin ardından Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün filosu ve ekipmanı güçlenerek daha temiz bir Konak için yapılan çalışmalar daha da hızlanacak ve hizmet verimi artacak.

İmar planı değişikliği kabul edildi

Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi için İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından gelen,“Kültür Mahallesi, 1204 ada, tescilli 36 parselin TAKS:0.45, Yençok:8 Kat yapılaşma koşullu Hastane Alanı, 1204 ada, 37 parselin ise Trafo Alanı olarak belirlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği” talebi de oybirliğiyle uygun bulundu.

Kaynak: BÜLTEN