Efes Alt Kapı yakınlarında çıkan yangın kontrol altına alındı. Kısa sürede yangın bölgesine giden Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yaptığı canlı yayınla vatandaşları bilgilendirdi.

Orman yangınları konusunda bir kez daha herkesi dikkatli olmaya çağıran Filiz Başkan; “Giden sadece ormanlarımız olmuyor, giden doğamız oluyor giden canlılarımız oluyor, tarihimiz oluyor, bitki örtümüz oluyor,  hayvanlar oluyor. Giden 8600 yıllık o tarih olacaktı. O yüzden herkesi inanılmaz derecede ehemmiyetli davranmaya davet ediyorum. Geçmiş olsun Efes Selçuk” dedi.

Bir faciadan bahsediyoruz

Yangının kısa sürede söndürüldüğü bilgisini veren Filiz Başkan; “Efes Alt Kapı’da stadyumun hemen karşısında mevcut olan yerde, alt kapıdan girişin hemen sağ tarafına tekabül eden alanda bir yangın çıktı. Her ne kadar soruşturma tamamlanmamış olsa da insan kusurundan bu yangın çıkmış. Atılmış olan bir izmaritin sonucu koskocaman 8600 yıllık bir tarihin yok olmasına sebebiyet verecekti. Allah’tan acil müdahale ile birlikte hem dört tane ormaniye aracının buraya gelişi, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin dört aracının hemen buraya gelmesi ve havadan yapılmış olan müdahalelerin sonucunda yangın kontrol altına alındı. Rüzgârın etkisiyle gişelere kadar yaklaşmış bir yangından bahsediyoruz. Bir faciadan bahsediyoruz” dedi.

Üzülmek hiçbir şey ifade etmiyor

Küçük bir hatanın büyük facialara yol açabildiğine dikkat çeken Filiz Başkan; “Özellikle şu an yayın yapmak istedim. Lütfen, olduktan sonra pişman olmak, olduktan sonra üzülmek, olduktan sonra diz dövmek hiçbir şey ifade etmiyor. Giden sadece ormanlarımız olmuyor, giden doğamız oluyor giden canlılarımız oluyor, tarihimiz oluyor, bitki örtümüz oluyor, hayvanlar oluyor. İnisiyatif her şeyden önce bizlerin elinde. Lütfen insan kusurlarından uzak hareket edelim. O yüzden herkesi inanılmaz derecede ehemmiyetli davranmaya davet ediyorum. Geçmiş olsun Efes Selçuk” dedi.

Katkı koyan herkese teşekkür ederim

Yangının kısa sürede söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Filiz Başkan; Geçmiş olsun emekçiler. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Efes esnafına da çok çok teşekkür ediyorum. Yıllardan beri Efes’e sahip çıkanın Efes esnafı olduğunu gösterdiler. Efes esnafı ellerinde hortumlarla, ellerine almış oldukları her türlü alet ve edevatla yangına müdahale ettiler.  Efes’teki esnafımız hem yangına müdahale etti hem de dükkânları büyük bir tehlikeyi atlattı. Bu nedenle Efes esnafımıza da teşekkür ederken geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Efes Selçuk’u önce Efes Selçuklular, daha sonra tüm kamu kurum ve kuruluşları korudu” dedi.

Kaynak: Bülten