İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 4. İzmir Kitap Fuarı’nın açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tugay, İzmir Körfezi’ndeki çalışmalar ile ilgili gelen soruya, bakanlığın üstüne düşeni yapması gerektiğini “zahmet olacak ama İzmir Körfezi’ne müdahale etsinler” diye ifade etti.

Tugay, İzmir Körfezi hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile süren müzakerelerin ardından bakanlık tarafından herhangi bir somut adım atılmadığını şu ifadelerle açıkladı:

“Şu ana kadar bakanlık tarafından atılmış somut bir adım yok. Biz kendi bildiğimiz yolda yürüyoruz. 4. Faz yapılmaya hazır, devam ediliyor. Yağmur ayrıştırmaları için bugünlerde üst üste ihalelerimiz olacak. Onun dışında körfezde bir miktar dip taraması yapmak için arkadaşlarımız hazırlık yapıyorlar”

“Zahmet olacak ama İzmir Körfezi’ne müdahale etsinler”

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak üstlerine düşen her şeyi yaptıklarını ifade eden Tugay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na “zahmet olacak ama İzmir Körfezi’ne müdahale etsinler” diye seslenerek, şöyle konuştu:
“Biz, belediyemizin gücüyle yapabildiğimiz her şeyi yapacağız ve iyi sonuç alacağımıza da inanıyoruz. Bu noktada bakanlık seyir mi edecek, göstermelik işler mi yapacak yoksa gerçekten katılacak mı göreceğiz. Yapmazlarsa bütün İzmir bütün Türkiye hatta bütün dünya bilecek. Burası onların hizmet etmek zorunda olduğu bir şehir, zahmet olacak ama İzmir Körfezi’ne müdahale etsinler, onlar da katkılarını versinler. Bu kirlenme 5-10 ya da 20 yıllık bir sorun değil, en az 60-70 yıllık geçmişi var. O yüzden belli bir dönemi ya da insanları suçlayarak ‘bu bizim işimiz değil’ diyemezler, bunları kamuoyuyla paylaşacağız.”

Muhabir: BATUHAN KAYA