İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Körfez'deki balık ölümleriyle ilgili yaptığı açıklamaların iktidar partisi milletvekilleri tarafından çarpıtıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin aylık meclis toplantısında konuşan Tugay, “Ben hiçbir yerden ölü balık getirildi demedim. Buna birinin inanması için çok ciddi saf olması lazım ama bunu denediler. El insaf! Çok ayıp. Bir milletvekiline yakışmayan üslup ve seviye düşüklüğü bu. Bu yalanı, iftirayı söyleyenler utanmalıdır ve düzeltmelidir” diye konuştu.

Başkan Tugay, İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleriyle ilgili yaptığı basın toplantısındaki sözlerinin iktidar partisi milletvekilleri tarafından çarpıtıldığını belirterek "İlk defa geçen yıl görülen mikroalg türünün gemilerle Hint Okyanusu'ndan, Kızıldeniz'den Körfez’e taşındığını düşündüğümüzü belirttik. Normalde bu mikroalgler burada yaşamaz, çünkü hava sıcaklığı uygun değil ama bu sene o kadar sıcak oldu ki burada yaşadılar. Bununla ilgili önlen alınmasının gerekli olduğunu söyledim. Aynı akşam bir kanal, ‘Cemil Tugay bu ölü balıkları buraya taşıdılar’ dedi. Buna birinin inanması için çok ciddi saf olması lazım ama bunu denediler. Sitemim şuna; sizin bir milletvekiliniz aynı şeyi savundu, bir de hanımefendi bir milletvekiliniz de aynı şekilde… El insaf!” ifadelerini kullandı.

Böyle saçmalık olmaz

Sözlerini sürdüren Başkan Tugay, “Ben böyle bir şey söyleyebilir miyim yahu! Ölü balıkları bilmem nereden getirmiş birileri körfeze dökmüş… Ne tür bir zeka böyle bir uydurma üretebilir, bilmiyorum. Benim konuşmamdan kesmişler, güzel bir video yapmışlar, bir tarafından almış bir tarafına bağlamışlar, öyle anlaşılıyor. Sizin milletvekilleriniz benim sözlerimi çarpıtan ifadeleri kullandılar. Bunları ben uydurmuyorum. Çok ayıp bu yaptıkları. Çok ayıp. Bir milletvekiline yakışmayan üslup ve seviye düşüklüğü bu. Belediye başkanının söylediği bir şeyi çarpıtıp, bir iftiraya dönüştürüp insanları kandırmayı, adeta insanlara düşük zekalı muamelesi yapar gibi anlatmamalılar. Bu yanlış. Bunu söyleyeceğim. Bunu asla reddedemezsiniz. Ben hiçbir yerden ölü balık getirildi demedim. Bu yalanı, iftirayı söyleyenler utanmalıdır ve düzeltmelidir. Ben de buna itiraz ederim çünkü bana atılan bir iftira bu. Böyle bir saçmalık olmaz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: ANKA