Bayraklı'nın Doğançay, Onur ve Körfez mahallelerinde büyük hasarlara neden olan yangın sonrası koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Başkan İrfan Önal, “İlk andan itibaren vatandaşlarımıza gıdadan kıyafete, sağlıktan barınmaya kadar Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte her konuda desteklerimizi sürdürüyoruz. Yanan alanların yeniden yeşillendirilmesi, evi yanan komşularımızın evleri için gerekli işlemlerin yapılması konusunda da elimizden ne geliyorsa, yine iş birliği ve dayanışma içinde olacağız. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her konuda yanlarındayız” dedi.

Bayraklı Belediyesi Körfez Kafe’de düzenlenen toplantıya Başkan Önal’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, muhtarlar ve bürokratlar katıldı. 

Tüm imkanlarımızı seferber ettik

Yangının ilk anından itibaren Bayraklı Belediyesi olarak 100’e yakın personel, arazöz, tankerler, kepçe ve kamyonlarla tüm imkanların söndürme çalışmaları için seferber edildiğini belirten Başkan Önal, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve çevre ilçelerle iletişim ve koordine halinde olduklarını belirtti.

Önal, “Yangın sırasında tehlike altındaki evler hızla tahliye edildi. Yangında 23 ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, onlarca ev ve zarar gören iş yerleri boşaltıldı. Ayrıca, 2 araç hasar gördü. Can kaybı yaşanmazken, 5 ilçe sakinimiz yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahada kapı kapı dolaşarak hasar ve ihtiyaç tespiti ile temini için çalışmalarını sürdürüyor. Bayraklı'nın yeşilini yeniden kazanmak ve vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapacağız. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Yangınla mücadelemiz kapsamında vatandaşlarımıza sağlanan barınma, gıda ve kıyafet destekleri için yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Bir daha böyle acı bir manzaranın ne Bayraklımızda ne de ülkemizin herhangi bir yerinde yaşanmamasını diliyoruz. Devam eden yangınların da bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz” dedi. 

Vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Yaşanan üzücü yangınların ardından yerel yönetimler olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve ihtiyaçlarının karşılanması, yeşil alanların geri kazanılması için birlikte mücadele edeceğiz” dedi. 

Barınma, gıda, kıyafet ve sağlık desteği

Öte yandan Bayraklı Belediyesi, evlerinin yanması nedeniyle barınma sorunu yaşayan 30 vatandaşa da konaklama imkanı sundu. Doğançay Mahallesi'ndeki sağlık evinde doktor ve hemşireler tarafından sağlık kontrolleri ilk andan itibaren sürüyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ve kurtarma ekipleri, yangından etkilenen hayvanları barınaklardan ve yangın bölgelerinden hızla tahliye etti. Yangın söndürüldükten sonra ilçede soğutma çalışmaları belediye imkanlarıyla tamamlandı. Boşaltılan evlerdeki vatandaşlar yeniden evlerine döndü. Hasar gören bölgelerdeki vatandaşlara gıda, kıyafet, sağlık ve barınma yardımları devam ediyor. Yanan alanların yeniden yeşillendirilmesi ve evlerin onarılması için iş birliği ve dayanışma içinde mücadele edileceği belirtildi. Ayrıca belediyenin resmi makamlarınca açıklanmayan ihtiyaç çağrılarına itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Kaynak: Bülten