TÜİK'in 6 aylık enflasyon rakamlarını duyurmasının ardından gözler bedelli askerlik ücretlerine çevirildi. Yılda iki kez artış gösteren bedelli askerlik ücretinde sıra temmuz güncellemesine geldi. Peki bedelli askerlik ücreti 2024 ne kadar oldu? Ocak ayında bedelli askerlik ücreti; 182.609,04 TL'ye ulaşırken, TÜİK tarafından açıklanan yeni enflasyon verilerine göre bedelli askerlik ücreti yüzde 19,30 artışla 217.852,6 TL olarak yeniden hesaplandı. 

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?

T.C. Kimkik numaranızı ve şifrenizi kullanarak e-Devlet'e giriş yapınız. Uygulama içerisindeki arama motoruna "Milli Savunma Bakanlığı" yazdıktan sonra, "Askerliğim" bağlantısına giriş sağlayınız. Yoklama başvurunuzu  birinci tamamladıktan sonra sürecin durumunu takip ederek diğer adımları gerçekleştirmelisiniz.  İkinci adım ise muayene işlemleri. Bu adımı tamamlamak için aile hekiminize giderek askerlik için muayene olmalısınız. Yoklama işleminizin ikinci adımını tamamladıktan sonra yoklama süreciniz Askeralma Genel Müdürlüğünce tamamlanacaktır. Bu adımda yapmanız gereken bir işlem bulunmamaktadır.

Tüm aşamalar tamamlandığında "Askerlik Yoklaması Süreç Takibi" ekranı şöyle görünmelidir:


Yoklama başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra yine e-Devlet uygulamasındaki  "Askerliğim" hizmetini kullanarak "Askerlik Hizmet ve Celp Tercih" işlemlerini gerçekleştirmelisiniz. Celp ve sevk döneminiz için tercihte bulunduktan sonra, sınıflandırma sonucunuzu duyurularda belirlenen tarihlerde e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz.
 

Kaynak: Haber Merkezi