Yiğit SÜTCÜ- Urla’da önceki gün rutin işlerini yapan Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları, hiç beklenmedik bir olayla karşılaştılar. Atatürk Mahallesi Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde yapılan kesim işlemi sırasında, bir hortum kestiklerini farkeden çalışanlar, hemen işlemi durdurdular. Kestikleri hortumun içerisinde, burada olmaması gereken, bir kablo ile karşılaştılar. Bu kablo GDZ Elektrik firmasına ait bir elektrik kablosu idi.


En az 80 santimetre olmalı


Durumda bir gariplik farkeden Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları hemen resmi ihbarda bulundular. Çünkü kesmiş oldukları elektrik kablosu yer yüzeyinin sadece 19 santimetre altında bulunuyordu. Normal şartlarda bu kablonun yerin en az 80 santimetre altında bulunması gerekiyordu. Hemen ihbarda bulunan ekip, resmi tutanak tutup bilirkişi raporu talep etti. Ekiplerin bu kabloyu tesadüfen kesmese, tıpkı Alsancak’da olduğu gibi Urla’da da vatandaşlar hayatını kaybedecekti.


“Urla’nın tamamının kontrol edilmesini istiyoruz“

Konu ile ilgili İz Gazete’ye konuşan CHP Urla İlçe Başkanı Avukat Pelin Karasakal, haberimizi doğrulayarak, “Ekiplerimizin bu kabloyu kestiği doğru. Zaten resmi ihbarı da yapan Fen İşleri Müdürlüğü. Hiç olmaması gereken bir noktada elektrik ile karşılaşmışlar. Bu durum bizi endişelendiriyor. GDZ Elektrik ekipleri bu bölgeye müdahale etti ancak diğer bölgeler ile ilgili endişeliyiz. Kısa zaman önce Alsancak’ta yaşanan olayda iki canımızı kaybettik. Tüm Urla’nın bu açıdan kontrol edilmesini istiyoruz. Bu kabloların yerin en az 80 santimetre altında olması gerekiyor, bundan emin olmak istiyoruz“ ifadelerini kullandı.


Ne olmuştu?

Alsancak’ta sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapılmış, onu kurtarmak isteyen arkadaşı İnanç Öktemay (44) da akıma kapılıp, bir anda yere yığılmıştı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldığı hastanede yaşamlarını yitirmişti. İnanç Öktemay İzmir'de, Özge Ceren Deniz Osmaniye'de toprağa verilmişti.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ