BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- Cemil Tugay döneminden bu yana işçi maaşlarının eksik ve geç ödenmesiyle gündeme gelen ve mevcut başkan Yıldız Ünsal’ın konuya ilişkin direkt CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüştüğü Karşıyaka Belediyesi’nde, Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan kararla büyükşehir belediyesine arsa satışı gerçekleştirerek kaynak yaratmaya çalışan Karşıyaka Belediyesi, bu kez de ilçe belediye meclis toplantısında 130 milyon TL’lik borçlanma yetkisinin Başkan Ünsal’a verilmesi önergesiyle mali sorunları çözmek için bir adım daha attı. Borçlanma yetkisi talebi hakkında konuşan Başkan Ünsal, “Bu yetkiyi alacağım ancak hemen kullanıp kullanmayacağımı bilmiyorum. Bize lazım olabilir” dedi.

Büyük çaba içerisindeyiz

130 milyon TL’lik borçlanma yetkisinin verilmesi için verilen önerge oybirliğiyle kabul edilirken önerge hakkında konuşan Başkan Ünsal, “2023 yılını eksi 427 milyon TL ile ibra ettik. Bu sıkıntıları aşmak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Herhangi bir söz vermiyorum ancak önceliğimiz çalışanların maaşlarının ödenmesidir. Bunu aşacağız ancak bize biraz süre lazım. Bu yetkiyi alacağım ancak hemen kullanıp kullanmayacağımı bilmiyorum. Bize lazım olabilir. Tüm çalışan arkadaşlarımızla birlikte bu işi düzeltmek için büyük gayret gösteriyoruz. İşçi ve memur arkadaşlarımız da bunu biliyorlar. Birkaç ay içinde bu işi yoluna koymak için bir plan dahilinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 İlgili önerge şu şekilde:

“12-(MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ-233247) Belediyemiz görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve Belediyemizin mali yapısını güçlendirmek amacıyla gerektiğinde İller Bankasından alınacak teminat mektubu karşılığı, İller Bankası dışındaki diğer bankalardan 5393 Sayılı Kanun'un 18/d ve 68. Maddesinin (d) ve (e) bentlerinde yer alan esaslara göre kredi kullanılması ve borçlanılabilmesi için faiz hariç 130.000.000,00TL olarak alınabilecek kredinin sağlanması, borçlanmanın yapılması, kredi süresi ve geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi anlaşmaları üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, alınacak kredi karşılığında gerektiğinde İller Bankasından teminat mektubu alınarak kamu veya özel bankalardan kredi kullanılması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için Karşıyaka Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkında önerge.”

Karşıyaka’ya 'El Emeği Ürünleri' için satış yeri

Karşıyaka Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumunda, aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar için Karşıyaka Çarşı içerisine haftada 1 gün satış yeri kurulması önergesi verildi. Önerge, Plan ve Bütçe Komisyonu ve Pazaryeri ve Esnaf Komisyonu’na oybirliğiyle sevk edildi. İlgili önerge şu şekilde:

“(KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ-234206) İlçemizde yaşayan ve ürettiği el emeği ürünlerle aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen üreticilerimizin ürettiklerini satabileceği bir alan oluşturmak amacıyla Karşıyaka Çarşısı içinde işletmelerin önünü kapatmayacak ve işletmelerin çalışma düzenine engel olmayacak şekilde uygun görülen alanlarda haftada bir gün, 19:00-23:00 saatleri arasında “El Emeği Ürünleri Satış Yeri” kurulması, satış yerlerinin üreticilere aylık tahsis edilmesi ve aylık tahsis bedelinin 1.000,00 TL(bin) olarak belirlenmesi hakkında önerge.”

Muhabir: Batuhan Kaya