YİĞİT SÜTCÜ- Büyükşehirlerin en büyük problemlerinden birisi trafik yoğunluğu. İzmir’de Mithatpaşa Caddesi de özellikle akşamüzeri saatlerinde bu yoğunluktan fazlasıyla etkileniyor. Bölgede neredeyse tüm binaların altı dükkân olduğu için neredeyse 24 saat mal sevkiyatı oluyor. Park yeri bulamayan araçlar çift sıra park edince, trafik yoğunlaşıyor ve kimi zaman durma noktasına geliyor.

Bazen çift bazen üç sıra park

Bölgede park yeri bulmak oldukça güç olduğu için, özellikle mal sevkiyatı yapan kamyon ve kamyonetler, ikinci hatta üçüncü sıra park etmeyi tercih ediyor. Trafik ekiplerinin de bölgede yoğun şekilde çalışma yapmaması sebebiyle oluşan yoğunluk sürücüleri isyan ettiriyor. Özellikle Güzelyalı bölgesi bu yoğunluğu en fazla yaşayan yer olarak dikkat çekiyor.

Maç günleri trafik kilit oluyor

Güzelyalı'da bulunan Gürsel Aksel Stadyumu da trafik yoğunluğunu fazlasıyla etkiliyor. Göztepe'nin maç günlerinde bölgeye akın eden taraftarlar da denkleme eklendiğinde, durum iyice içinden çıkılmaz hale geliyor. Mahalle sakinleri, hem kendi araçlarını park edecek yer bulamazken, kimi zaman evlerine ulaşmakta da zorlanıyorlar.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ