Gaziantep, zengin gastronomisi ve tarihi dokusuyla sadece Türkiye'den değil, dünya genelinden turistleri ağırlıyor. Aynı zamanda Gaziantep'te 400 yıllık geçmişiyle ön plana çıkan Tarihi Tahmis Kahvesi, hem tarihi atmosferi hem de benzersiz menengiç kahvesiyle ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Menengiç kahvesi, içerdiği aroma, renk ve tadının yanı sıra içerisinde kafein bulunmaması, kafeinsiz içecek tercihleri arasında birinci sırada yer alıyor. Gaziantep'e yurt dışının yanı sıra, ülkenin dört bir yanından gelen turistler, 400 yıllık tarihi atmosferin zenginliğini keşfetmenin yanında eşsiz kahve lezzetini de tatma fırsatını buluyor. Gaziantep'in turizm potansiyelini artıran bu tarihi içecek ilk kez tüketenlerinde beğenisini topluyor.

Gaziantep'e gelen turistler menengiç kahvesi içerek ferahlıyor

Gaziantep'e gelen yerli ve yabancı turistlerin menengiç kahvesine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Mehmet Hilmi Bağcı, “Tarihi Tahmis Kahvesi, 1635 yılında kurulmuş olup, Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen en eski kıraathanelerden biridir. Bu kahvehanenin en ünlü içeceği olan menengiç kahvesi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle tüketiliyor. Gaziantep'te turizm sezonunun başlamasıyla birlikte hazırlıklarımızı tamamladık ve tüm misafirlerimizi bu lezzeti denemeye davet ediyoruz. Menengiç kahvesi, kafein içermeyen ve fıstığın yabani hali olan çitlembik meyvesinden elde edilen yerel bir tattır. Kafeinsiz olması nedeniyle uykusuzluk yapmaz, kış aylarında ise boğaz ağrısına iyi gelir. Çocuklar ve hamile kadınlar da dahil olmak üzere herkesin rahatlıkla tüketebileceği bu kahve, Gaziantep'in yöresel lezzetleri arasında önemli bir yere sahiptir” dedi.

Bir bardak içen bir bardak daha istiyor

Menengiç kahvesinin fiyatının 60 TL'ye olduğunu söyleyen Bağcı, “Gaziantep'te özellikle tarihi mekanları ve pazarları gezen turistler Gaziantep'te Tahmis Kahvesine uğrayarak dinlenme ve geleneksel içecekleri içme fırsatı buluyorlar. 60 TL'ye sattığımız menengiç kahvesi, menşei belirsiz kahvelere bakılınca fiyat olarak epey alt sınırda kalmış oluyor. Kahvemizi bir bardak içen bir bardak daha istiyor” ifadelerine yer verdi.

Herkese öneriyorum

Şehir dışından gelen arkadaşlarını tarihi lezzeti tatmaya getirdiğini belirten Mehmet Emin Göçmen, “Şehir dışından gelen arkadaşımı menengiç kahvesi içmeye getirdim. Kendisi daha önce içmişti ve çok beğendi. Bende, Türk kahvesinden sonra menengiç kahvesini sıklıkla tüketiyorum. Yerel ve tarihi bir lezzet olduğu için insanlara da öneriyorum” şeklinde konuştu.

Bir daha denemeye geldim

Daha önce denediği menengiç kahvesini bir daha içmeye geldiğini belirten Kerem Kiremitçi, “Kilis'ten Gaziantep'e arkadaşlarımı ziyarete geldim. Tarihi dokusu güzel olan Tahmis Kahvesi'ne gelerek menengiç kahvesi içtim. Bu lezzeti daha önce denemiştim bir daha denemeye geldim” diye konuştu.

Kaynak: İHA