Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hamas ve İsrail’e Gazze Şeridi’nde ateşkes konusunda anlaşmaları için çağrıda bulunarak, “Tarafların artık ateşkes anlaşmasına varacak siyasi cesareti ve siyasi iradeyi göstermelerinin zamanı gelmiştir” dedi.

ABD’nin New York şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Bağış Konferansı'nda konuşan Guterres, Gazze Şeridi’ndeki durumun kötüye gittiğini vurguladı. “Tam da Gazze'de işlerin daha da kötüye gidemeyeceğini düşünürken, dehşet verici bir şekilde Filistinli siviller cehennemin daha da derin çemberlerine itiliyor” dedi. Filistinlilerin yer değiştirmek zorunda kaldığını belirten Guterres, “Hiçbir yer güvenli değil. Her yer potansiyel bir ölüm bölgesi” ifadelerini kullandı.

UNWRA'yı koruyun: Guterres, UNRWA çalışanlarının da bölgedeki durumdan etkilendiğini ve 195 personelin hayatını kaybettiğini belirtti. Bu sayının BM tarihindeki en yüksek personel ölüm sayısı olduğunu ifade etti. UNRWA'nın tüm zorluklara rağmen çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Guterres, ajansa destek veren ülkelere teşekkür etti ve “UNWRA'yı, UNWRA personelini, UNWRA'nın görevlerini ve fonlarını koruyun” çağrısında bulundu.

Kaynak: İHA