Yiğit SÜTCÜ- Tarihinde ilk defa Süper Lig’de oynayacak Sipay Bodrumspor’un heyecanı tüm ilçeye yayıldı. Bodrum, artık sadece yaz mevsiminde değil kış mevsiminde de turist ağırlamaya başlayacak. Yönetimden taraftara, esnaftan ilçe halkına kadar hemen herkes Süper Lig’in başlamasını dört gözle bekliyor. 

1931 yılında kurulan Bodrumspor, geçtiğimiz sezon play off son maçında Sakaryaspor’u geçerek Trendyol Süper Lig’de oynamaya hak kazanmıştı. Tarihinde ilk defa süper ligde mücadele etmenin heyecanı, sadece futbol takımını değil tüm ilçeyi sarmış görünüyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük takımların ilçeye gelecek olması, hem sporseverleri hem de esnafı memnun ediyor. Bölgede yaşayanlar ünlü futbolcuları tribünden izleme şansı bulduğu için sevinirken, esnaf da özellikle bu günlerde ilçeye gelecek yerli turistten kazanç sağlamanın yollarını arıyor.

Stadyum mutlaka yetişmeli 

Bodrumspor’un maçlarını oynadığı Bodrum İlçe Stadı, sezon biter bitmez tadilata girmişti. 3 bin 925 seyirci kapasiteli stadda, süper lig standartlarının gerektirdiği yenileme çalışmalarında sona gelindi. Bodrumspor Asbaşkanı Selahattin Polat, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, staddaki çalışmaların yüzde 80’inin tamamlandığını belirtmişti. Bodrumspor yönetiminin hedefi, stadın ilk iç saha maçı olan Gaziantep FK müsabakasına yetiştirmek. 

İnternet mağazasında forma kalmadı

Kuruluşundan itibaren ilk defa süper ligde oynayacak olan yeşil beyazlılarda, taraftar da büyük heyecan yaşıyor. Geçtiğimiz hafta satışa çıkan kombine biletler hızla tükenirken, bir gelişme de kulübün resmi ürün satış sitesinde yaşandı.  Sitede 2 bin TL’den satışa çıkan 2024-25 sezonu formalarının tümünün tükendiği görüntülendi. Beklenenin üzerinde bir ilgi yaşanan forma konusunda mağazanın üretim hızını iki katına çıkardığı öğrenildi.   

Bölge esnafı maç günlerini bekliyor

Bodrumspor'un Süper Lig'e yükselişi, sadece futbolla sınırlı bir ekonomi değil. İklimin kış aylarında bile yumuşak olduğu ilçede, maç günleri gelecek ziyaretçiler de önemli bir değer yaratacak. İlçeye gelen taraftarlar, aynı zamanda Bodrum'un tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı bulacak.Futbolseverler, maç öncesi ve sonrasında Bodrum'un eşsiz atmosferini yaşayacak, yerel ekonomiye katkı sağlayacak. 

Takım hazırlık kampına devam ediyor

Bodrumspor, Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde yer alan Topuk Yaylası Tesisleri'nde teknik direktör İsmet Taşdemir yönetiminde çift idman yaptı. Antrenmanda futbolcular, kondisyon, koordinasyon, çabukluk ve dayanıklılık parkurunda kuvvet çalışmaları gerçekleştirdi. Pas çalışması da yapan futbolcular, esneme hareketleriyle idmanı tamamladı. Futbol takımının hafta sonuna doğru, Bodrum’a dönmesi bekleniyor.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ