Bornova Belediyesi, ilçede güvenli ve konforlu ulaşımı sağlamak amacıyla başlattığı yol yapım çalışmaları ve asfalt serim çalışmalarında vites büyüttü. Adeta bir seferberlik düzeyinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında Koşukavak Mahallesi ve Tuna Mahallelerini Bornova’nın en işlek caddelerinden biri olan Kamil Tunca Caddesi’ne bağlayan Ziya Paşa Caddesi’ndeki çalışmaları tamamladı.

Adeta bir seferberlik düzeyinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında Koşukavak Mahallesi ve Tuna Mahallelerini Bornova’nın en işlek caddelerinden biri olan Kamil Tunca Caddesi’ne bağlayan Ziya Paşa Caddesi’ndeki çalışmaları tamamladı.

Asfalt çalışmalarını yerinde denetleyen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Bornovalı yaptığımız çalışmaları dikkatle takip ediyor. Bornova’yı güzelleştirme, Bornovalıyı mutlu etme gayretimizi görüp, memnuniyetini ifade ediyor. Bu caddeye adını veren Ziya Paşa’nın da dediği gibi; ‘Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz.’ Biz de var gücümüzle çalışmaya ve Bornovalının mutluluğu için hizmet üretmeye odaklandık” dedi.

En işlek caddelerden

650 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğindeki caddede, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen asfalt serimi çalışmasının ilk etabı tamamlanırken, ikinci etaba geçildi. Çamdibi’nin bölgesinin en işlek caddelerinden olan yoldaki çalışmalar tamamlandığında, hem araç trafiğinin daha düzenli akmasını sağlayacak hem de yayaların güvenliğini artıracak.

Bornovalının talebine duyarlıyız

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Ziya Paşa Caddesi’ndeki asfalt serim çalışmalarını ilgili bürokratlarla birlikte yerinde inceledi. Çalışmaları yakından takip eden Eşki, göreve gelmeden önce ve geldikten sonra en çok yol ve kaldırım sorunlarıyla ilgili talepler aldıklarını belirterek, bu doğrultuda hızla adımlar attıklarını ifade etti. Eşki, “Vatandaşlarımızın bizden en çok beklediği hizmetlerin başında yollar ve kaldırımlar geliyor. Daha modern ve yaşanabilir bir Bornova için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ekip ve ekipman eksiğimizi tamamlıyoruz, bundan sonra ilçe genelinde başlattığımız yol yapım ve asfalt serim çalışmalarımız artarak sürecek. Amacımız, Bornova’yı her yönüyle daha konforlu, daha güvenli ve daha estetik bir ilçe haline getirmek” dedi.

Kaynak: Bülten