Batuhan KAYA/İZ GAZETE- Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Duygu Bölük’ün eşi Hakan Bölük’ün, Bornova’nın Altındağ Mahallesi’nde sokak hayvanlarını besleyen bir grup hayvanseveri darp ederek kafalarına silah dayadığı iddiaları üzerine hayvanseverler, Bornova Belediyesi önünde eylem yaptı.

Adalet çağrısı

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları öncülüğünde yapılan eylemde Duygu Bölük’ün istifası istenirken, mağdurlar Demet Karakaş, Tuncay Özel ve Seda Altun yaşadıkları dehşet dolu geceyi anlattı. Altun, bugün dahi uyku uyumakta zorlandığını, taşikardi yaşadığını ve olaydan sonra antidepresana başladığını ifade ederek, adalet çağrısında bulundu. İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları adına basın açıklamasını, Bilge Berk okudu.

Seda Altun, Hakan Bölük’ün o gece yaptıklarını ve o geceden sonra neler hissettiğini şöyle ifade etti:

“Ben o geceden beri kalp çarpıntısıyla yaşıyorum, antidepresan kullanmaya başladım. Komşularımız bizi korumak için sokağa çıktılar ve şu anda onlar cezaevindeler. Hakan Bölük bana da yanımdaki kız arkadaşıma da silah çekti. O an yaşadığım dehşeti anlatamam.”

Mahalleli bıçak ve sopalarla yaralandı

Berk açıklamasında, olayı sakinleştirmeye ve tepki göstermeye giden mahalle halkının darp edilerek bıçak ve sopalarla yaralandığını ifade ederek, “Tüm Bornova halkına duyuruyoruz: Bornova Belediyesi Veteriner Yardımcısı ve CHP Bornova Meclis Üyesi ve CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Duygu Bölük'ün eşi Hakan Bölük, sokakta köpekleri besleyen kadın arkadaşımızın kafasına köpekleri beslediği için silah dayamıştır. Olaya tepki göstermek için müdahale eden mahalle sakinleri ise bıçaklar ve sopalarla yaralanmıştır” dedi.

Bölük’ten şok tehdit: Sokak hayvanlarını uyuturum!

Bornova Belediyesi Veteriner İşleri’nden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Bölük’ün karakolda mağdurları, “hayvanları uyutmakla” tehdit ettiğini belirten Berk, “Bu olayın ardından şikayetçi olmaya giden arkadaşlarımız ise Duygu Bölük tarafından hakaretlere maruz bırakılmıştır. Bornova Belediyesi Veteriner Yardımcısı ve CHP Bornova Meclis Üyesi ve CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Duygu Bölük, hayvan hakkı savunucularını, sokaktaki köpekleri uyutmakla tehdit etmiştir!” diye konuştu.

Bölük’le bitmiyor, Bornova’da ihmal üstüne ihmal!

Bornova Belediyesi hayvan barınağına, hayvanseverlerin alınmadığını söyleyen Berk, şu ifadeleri kullandı:

“Bornova Belediyesi ile hayvanseverler arasında yaşanan ihlaller ne yazık ki bununla sınırlı değil. Bornova Belediyesi Barınağına tadilat var bahanesi ile hayvanseverler alınmamaktadır. Bornova Belediye Başkanı Ömer Ekşi, hiçbir STK ve gönüllü ile görüşmeyi kabul etmemektedir. Hayvanlar ve kadınlar için mücadele ettiğiniz konusunda samimi iseniz bu şartlara derhal son verin. Hayvan hakkı savunucuları ile şeffaf görüşme zeminleri inşa edin, gönüllülerle iş birliği yapın!”

İşine son verilmeli!

Bölük’ün acil kaydıyla belediyedeki işine son verilmesini talep ettiklerini dile getiren Berk, şöyle konuştu:

“CHP ve Bornova Belediyesi'nde görev yapan Duygu Bölük yaşadığı güç zehirlenmesiyle AKP'nin politikalarının Bornova Belediyesi ve CHP’deki uygulayıcılığına soyunmuştur! Hayvan düşmanı ve kadın düşmanı olan Duygu Bölük hâlâ Bornova Belediyesi ve CHP içinde var olan görevlerine devam etmektedir. Bornova Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi derhal hayvan ve kadın düşmanı Duygu Bölük ile tüm ilişkilerini kesmeli, görevlerine son vermeli ve bunu kamuoyuna bunu şeffaf bir şekilde açıklamalıdır. Hayvan hakkı savunucuları ve Bornova Belediyesi ile şeffaf görüşme zeminleri sağlanmalı, geçici bakım evleri ziyaretlere açılmalı, gönüllülerle iş birliği yapılmalıdır. Belediyelerimizde katil istemiyoruz!”

Muhabir: BATUHAN KAYA