Kültürel ve sanatsal faaliyetlere verdiği destekle vatandaşların sanata olan ilgisini artırmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, Bursa Güzel Sanatlar Derneği'nin karma resim sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

2011 yılında halkı sanatsal ve kültürel olarak geliştirmek, sanatçılara çalışma imkanı sunmak amacıyla kurulan Bursa Güzel Sanatlar Derneği üyelerinin eserlerinden oluşan sergi, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde 15 Eylül 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

"Sanat ilerlemenin yapı taşıdır"

Kurum olarak sanat ve kültüre verdikleri öneme vurgu yapan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Sanat bir toplumun ilerlemesindeki en önemli yapı taşlarından biridir. Bornova Belediyesi olarak sanatı her zaman destekliyoruz ve bu tür etkinliklerle sanatçılarımıza ve sanatseverlere alan açmaya devam ediyoruz. Sanat sadece bireylerin değil, toplumların da gelişmesine katkı sağlar" dedi.

Sanata aktif katkı

Bursa Güzel Sanatlar Derneği yurt içi ve yurt dışı sergilerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol alıyor. Sanatçıları bir araya getiren etkinlikler düzenleyen dernek, canlı sanat performansları, resim uygulamaları ve sanatçılarla söyleşiler gerçekleştiriyor.

Kaynak: BÜLTEN