Bornova Belediyesi Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri, yaz tatilinin bitmesiyle kapılarını yeniden açıyor. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri için yeni dönem kayıtlarının başladığını belirterek ihtiyaç duyan tüm aileleri bu hizmetten yararlanmaya davet etti.  Başkan Eşki ayrıca 2025 yılında iki anaokulu açmayı planladıklarını söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kayıtlar için son başvuru tarihinin 6 Eylül olduğunu hatırlatarak “Ailelerimiz, çocuklarının güvenli ve eğitici bir ortamda vakit geçirmesini sağlamak için acele etsinler. Çocuklarımızın mutluluğu, geleceğimizin teminatıdır” diye konuştu.

12 noktada var

Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri’nin aileler için önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Başkan Eşki, “Bu merkezler, hem çocuklarımızın sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor hem de ailelerimize rahat bir nefes aldırıyor. Anneler ve babalar için çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri bir yer bulmak büyük bir ihtiyaç. Biz de Bornova Belediyesi olarak, 12 noktada merkezlerimiz ile bu ihtiyacı karşılamak ve ailelerin yükünü hafifletmek istiyoruz. Çocuklarımız burada hem eğleniyor hem de yaşıtlarıyla sosyalleşme imkanı buluyor. 2025 yılında Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri’ne ek olarak tam zamanlı olmak üzere iki anaokulu açacağız. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor ” dedi.

Çocuklarını bırakıp kendilerine vakit ayırabiliyorlar

İlçenin 12 noktasında yer alan bu merkezlerden 3-6 yaş arası çocuklar yararlanabiliyor. Özellikle anneler başta olmak üzere ailelerin büyük ilgi gösterdiği merkezler, çocukların haftanın iki günü yarım gün boyunca uzman eğitmenler eşliğinde vakit geçirebileceği güvenli bir ortam sağlıyor. Bu sayede aileler, çocuklarını güvenle bu merkezlere bırakıp, kendilerine vakit ayırabiliyor ve gündelik işlerini rahatça halledebiliyor.

Kaynak: Bülten