Ege Şenol Çalışkan- Diziler, evde geçirilen vaktin vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkmaktadır. Son yıllarda, çevrimiçi yayıncılık platformları artış gösterdiğinden, yabancı dizilere de erişim sağlamak kolaylaşmıştır. Bu nedenle, son yıllarda çıkan en iyi dizilerin hangileri olduğunu bilmek, seyir keyfini artıracaktır.

Eğer kendinizi kaptırıp günlerce etkisinde kalacağınız diziler arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu yazıda, tüm dünyada ses getiren en iyi yabancı dizileri derledik. ‘’Breaking Bad, Stranger Things, Better Call Saul’’ ve daha fazlasını içeren bu liste, izleme listenizi zenginleştirecek. İşte kesinlikle kaçırmamanız gereken en iyi yabancı diziler:

Breaking Bad

IMDB:9.5

52 yaşında kimya öğretmeni Walter White akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisi öldükten sonra ailesine para bırakmak isteyen adam, eski öğrencisi Jessie Pinkman ile karşılaşır ve uyuşturucu işine girmek istediğini söyler. Tek kurtuluşunun illegal işlerle yapabileceğinin farkına varan White'ın zor ve korku dolu hayatını ele alan başyapıt olan dizi 2008 yılında vizyona girmiştir.

Band of Brothers

IMDB:9.4

Tom Hanks ve Steven Spielberg'ün yapımcılığını üstlendiği, Stephen E. Ambrose'un çok satan kitabından uyarlanan mini dizi Band Of Brothers, İkinci Dünya Savaşı'ndaki başarıları gerçek olduğu kadar inanılmaz olan ABD'li paraşütçülerden oluşan seçkin bir ekibin tarih yazmasını anlatıyor.

Chernobly

IMDB:9.3

Chernobyl, Nisan 1986'da Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nde, meydana gelen nükleer santral felaketinin öyküsünü dramatize ederek, felakete neden olanların ve buna karşılık verenlerin hikâyelerini anlatıyor. Dizi, olay yerine ilk müdahale eden itfaiyeciler, gönüllüler ve 4. numaralı Reaktör altında kritik bir tünel kazan madenci ekiplerinin çabaları da dahil olmak üzere, felaketle ilgili daha az bilinen bazı hikâyeleri anlatmaktadır.

The Wire

IMDB:9.3

The Wire dizisi, Amerika'nın Maryland eyaletinde, Baltimore şehrinde geçmektedir. Dizide Baltimore'un arka sokaklarında geçen amansız uyuşturucu ve polis savaşına dikkat çekilir. Her sezon Baltimore'un ayrı bir yüzü görünmektedir. Polis, siyaset, mafya üçgeninde geçen The Wire, senaryo ekibinde ki emekli polislerden ötürü uyuşturucu ticareti ile ilgili gerçek ve epey enteresan bilgiler içermektedir.

Game of Thrones

IMDB:9.2

Westeros adlı fantastik bir dünyada geçen Game of Thrones, yedi krallığın ve güçlü ailelerin taht mücadelesini konu alır. Yüzyıllar önce Targaryen hanedanı tarafından fethedilen bu krallıklar, ejderhaların gücüyle yönetilmektedir. Ancak, "Deli Kral" olarak bilinen son Targaryen'in tahttan indirilmesiyle başlayan bir isyan, yeni bir düzenin doğmasına neden olur.

Dizinin ana karakterlerinden biri olan Eddard Stark, kralın sadık dostu olarak başkentte yaşanan entrikaların içine çekilirken, kuzeyden gelen tehditler ve sürgündeki Targaryenlerin dönüşü, Westeros'un geleceğini belirleyecek önemli olayların başlangıcını işaret eder. "Winter is Coming" sözüyle temsil edilen bu tehditler, karakterlerin kaderlerini ve kıtanın dengesini derinden etkileyecektir.

The Sopranos

IMDB:9.1

Dizi, New Jersey’de bir Amerikan-İtalyan mafya ailesi patronu Tony Soprano’nun meslek, suç, şiddet, aile, adalet ve dostluk kavramları arasındaki denge kurma mücadelesi üzerine kurulmuştur. Dizi aynı zamanda Soprano ailesinin bireyleri ve Tony’nin yakınında bulunan insanların hayatından da kesitler sunar.

Sherlock

IMDB:9.1

Bir roman uyarlaması olan Sherlock, bir dedektiflik dizisidir. Sherlock Holmes adında bir dedektif ve onun tamamen tesadüf eseri tanıştığı destekçisi Dr. John Watson birlikte iş yapmaya başlarlar. Ev arkadaşı olan bu ikili, yeni taşındıkları mahallede geçen cinayet olaylarında polise yardım etmekle başlarlar işe. Sonrasında Sherlock ve Dr. Watson bu cinayetleri araştırırlarken bulurlar kendilerini. Ve olaylar gitgide karmaşıklaşır.

Better Call Saul

IMDB:9.0

Better Call Saul,  AMC'de gösterilen Amerikan suç ve drama dizisidir.  Vince Gilligan ve Peter Gould tarafından yaratılan dizi,  daha önce Gilligan tarafından yaratılan Breaking Bad'in devamı niteliğindedir ve öncesindeki olayları ekrana taşımaktadır. Breaking Bad'in başlamasından altı yıl öncesine, 2002 yılına uzanan dizi, kendi hâlinde bir avukat olan James McGill (Bob Odenkirk) karakterinin hikâyesine odaklanmaktadır.

Peaky Blinders

IMDB:8.8

Peaky Blinders, Steven Knight tarafından yaratılan bir İngiliz dönem draması (suç) televizyon dizisidir. Birmingham'da geçen dizi, Peaky Blinders suç çetesinin I. Dünya Savaşı'nın hemen sonrasındaki maceralarını konu almaktadır. Kurgusal çete, 1880'lerden 1910'lara kadar şehirde aktif olan aynı isimli genç suçlulardan oluşan gerçek bir sokak çetesine dayanmaktadır.

Stranger Things

IMDB:8.7

1980'lerde Indiana eyaletinin Hawkins adındaki kurgusal kasabasında konusu geçen dizinin ilk sezonu, genç bir çocuğun kasabada meydana gelen doğaüstü olayların ortasında kaybolması ve kaybolan arkadaşlarını arayan üç çocuğa yardım eden, psikokinetik güçlere sahip bir kızın ortaya çıkışı üzerine yapılan araştırmaları anlatmaktadır. Stranger Things 2 başlıklı ikinci sezon, ilkinden bir yıl sonrasını konu alır ve karakterlerin o sezondan sonra oluşan sonuçlarla başa çıkmasını anlatmaktadır.

Muhabir: Ege Şenol Çalışkan