İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kentin ulaşım tarihine ışık tutan anlamlı bir sergiye daha imza atıyor. "Geçmişten Günümüze Gezici ESHOT Sergisi", 23 Nisan 2025 tarihinde, yenilenen tasarımıyla Konak Meydanı'nda kapılarını açıyor. Sergi, 12:00 ile 19:00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.
Bu ESHOT’un rotası İzmir’in 82 yıl geçmişi: Konak Meydanı'nda tarih yeniden canlanacak
ESHOT’un 82 yıllık köklü geçmişini ve İzmir’in ulaşım serüvenini gözler önüne seren sergi, kentin değişen dinamiklerini de yansıtıyor. Sergi, eski otobüs modelleri, nostaljik bilet tasarımları, üniformalar ve arşiv fotoğrafları gibi pek çok öğe ile İzmir ulaşımının tarihi izlerini taşıyor. Bu özel etkinlik, İzmirlilere geçmişi hatırlatmayı ve geleceğe ilham vermeyi amaçlıyor.
23 Nisan'da bayram coşkusuna tarihi bir anlam katacak
Sergi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılacak. Bayram coşkusuna tarihi bir anlam katacak olan sergi, Konak Meydanı'nda saat 12:00’de ziyarete açılacak ve akşam 19:00’a kadar açık kalacak. Katılım tamamen ücretsiz olacak.