Muğla'da gidenlerin uğrak noktalarından biri de Sedir Adası. Teknelerle ulaşım sağlanan adada bulunan Kleopatra Plajı'nın kumu ise bildiğimiz kumlardan çok farklı.

Dünyada sadece iki yerde olan bu kum, 24 saat koruma altında. Bu kumların dünyada bir benzerinin ise Kızıldeniz’de olduğu bilinmektedir.

Bu eşsiz kumun Roma’lı ünlü komutan Marcus Antonius tarafından Antik Mısır’ın son Hellenistik kraliçesi (VII.) Kleopatra için Mısır’dan özel olarak getirildiği hikayesinin nesiller boyunca anlatılmasıyla, Sedir Adası  Kleopatra Plajı adıyla anılmaya başlamıştır. M.Ö. 1. yüzyılda Kleopatra ve Marcus Antonius’un bu adada büyük bir aşk yaşadığı ve balayı geçirdiklerine inanılır.

Efsaneye göre, Antonius’la evlenmeyi kabul eden Kleopatra balayında Mısır’dan başka herhangi bir ülkenin topraklarına basmayı reddeder. Kleopatra’ya olan aşkını göstermek isteyen Antonius, balaylarını geçirecekleri Sedir Adası’na Mısır’dan 60 büyük gemiyle çapları ise 1 milimetreden daha küçük ve her tanesi aynı büyüklükte olan bu özel kumları getirtir.

Özel bir kum

Bu kum diğerlerinden ise çok farklı. Sodalı suda kendiliğinden çoğalan kumun, büyüteç altında incelendiğinde de hareket ettiği görülüyor. Kum aynı zamanda ateşte yanma özelliğine sahip.

Nadir bulunan kum, 24 saat özel güvenlik tarafından korunuyor. Kuma basmak veya kumdan almak yasak. Bu yüzden plajda bulunan kumun etrafı çevrilmiş durumda. Denize girmek isteyenler, kuma basmadan denize giriyor.


Sedir Adası nerede?

Sedir Adası Muğla'nın Ula ilçesine bağlı bir adadır.

Sedir Adası'na nasıl gidilir?

Sedir Adası'na Akyaka'dan kalkan tekne turları ile gidebilirsiniz. Bunun dışında özel aracınızla Marmaris Çamlı Köyü'ne kadar gidebilir, buradan teknelerle adaya ulaşabilirsiniz.

Sedir Adası giriş ücreti ne kadar 2024?

Müze kartı ile adaya giriş % 50 indirimli olup 250 TL dir. Öğretmen, basın kartı olanlar 65 yaş üstü, 18 yaş altı gençler içinde ücret % 50 indirimli olup 250 TL dir.

Kleaopatra Plajı’na 13 EURO karşılığı girilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi