Ege Bölgesi'nde yer alan turistik mağara her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Peki, Zeus Mağarası'nın bu denli ilgi çekmesinin nedeni nedir? Mağara ile ilgili merak ettiğiniz herşey haberimizde yer alıyor. Detaylara ulaşmak için okumaya devam edin...

Zeus Mağarası hakkında bilinmesi gerekenler

Ege Bölgesi'nde yer alan Zeus Mağarası Aydın İli, Kuşadası'nda bulunan bir turistik mağaradır. Sık sık ziyaretçiler tarafından ilgi gören mağara  Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içindedir. Mağaranın dış kısmında ağaçlar, bitkiler ve çiçekler yer aldığı için mağara adeta saklı bir cennet olarak adlandırılmaktadır.

Mağaraya yaklaşık 30-40 metrelik bir açıklıktan girilebilmektedir. İçerisinde turkuaz renkli maden suyu bulunan mağarada dağdan gelen tatlı kaynak suyu ve deniz suyunun karışımından oluşmaktadır. Bu derin havuzda yüzmek ve yıkanmak tehlikeli olduğu için yasaklanmıştır.

Nasıl ulaşabilirim; Eğer yolunuz Kuşadası'na düştüyse ve mağarayı ziyaret etmek istiyorsanız merak etmeyin. Mağaraya, Kuşadası ilçe merkezinden, Güzelçamlı'ya düzenli olarak çift yönlü sefer yapan dolmuşlarla kolayca ulaşım sağlanabilmektedir.

Zeus Mağarası'nın hikayesi nedir?

Mağara farklı farklı hikayelerle anlamlandırılmaktadır. Ancak aralarından en bilineni, Antik Yunan mitolojisinde yer almaktadır, Miteolojiye göre, göklerin Olimposlu hükümdarı Zeus, denizlerin hakimi olan kardeşi Poseidon'u kızdırmasından sonra gazabından kaçmak için mağaraya saklanmıştır. Bu nedenle mağara Zeus'un ismiyle anılır. Ziyaretçiler, popüler bir alışkanlık olarak, dileklerinin gerçekleşmesi ümidiyle mağaranın ağzının yanındaki bir dilek ağacına bir bez parçası bağlarlar.

Bir diğer mitolojiye göre ise güzellik tanrıçası Afrodit'in Zeus Mağarası’nda yüzerek güzelleştiğine inanılmaktadır. Başka bir efsaneye göre de Meryem Ana'nın Sisam Adası’ndan Efes’e yolculuğu esnasında mağaraya uğradığına ve bu mağarada yıkandığına inanılıyor. Bu sebeple buz gibi soğuk suyuyla cildi güzelleştirmesinin mutlak olduğu bu mağarada yıkanan kadınların güzelleşeceğine inanılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi