İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12. Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yılında büyük heyecana sahne oldu. 2 bin 500 kişinin katıldığı yarış engelli sporcularla başladı. Cumhuriyet Meydanı-İnciraltı-Cumhuriyet Meydanı güzergahındaki yarış sonunda dereceye girenlerin ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Levent Yıldır, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, Gençlik ve Spor İzmir İzmir İl Müdürü Murat Eskici, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Anıl Kaçar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Egeli verdi.  

Büyük heyecana sahne oldu

Türk erkeklerde birinciliği Ahmet Alkanoğlu, kadınlarda ise Dilan Atak Kuluk elde etti. Genel klasman erkeklerde Kenyalı Dominick Kipkirui Bett birinci olurken, yine Kenyalı Michael Kiplangat Mutai ikinciliği, Ahmet Alkanoğlu ise üçüncülüğü aldı. Kadınlarda Fransız Marie Clemence Calvin birinci, Dilan Atak Kuluk ikinci, Fatma Arık ise üçüncü olarak koşuyu tamamladı. Kadınlarda birinciliği kazanan sporcunun ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Levent Yıldır, erkeklerde ise Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar verdi. İzmirliler, maratona katılan sporcuları yarış güzergahı boyunca alkışlayarak destekledi. 

Ödüller verildi

Yarı maratonda genel klasman erkekler ve kadınlar, genel klasman Türk erkek ve kadın sporcuların yanı sıra 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74 ve 75 üstü yaş gruplarında dereceye girenlere ödülleri verildi. 

42 il ve 19 ülkeden koşucu geldi

Bu yıl üçüncü kez World Athletics Road Label statüsünde koşulan yarış, 12 yılın en kalabalık yarışına sahne oldu. Yarışın profilini, 42 il ve 19 ülkeden gelen koşucular oluşturdu. Milli atletlerin de büyük ilgi gösterdiği yarışta Kenyalı ve Fransız atletler de yer aldı.  

Kaynak: Bülten