Buca Metrosu çalışmaları sebebiyle taşınması kararı alınan Şirinyer Pazar Yeri için, Eski Şirinyer Sahası'nın olduğu nokta yeni yer olarak seçilmişti. Geçtiğimiz günlerde, pazarın yeni yerine taşınması için gereken tüm hazırlıkların yapıldığı açıklanmıştı. 

Buca Belediyesi, yeni yerine geçiş hazırlığında olan Şirinyer Pazar Yeri için yapılan kura çekiminde yaşanan sabotaj nedeniyle kura çekiminin iptal edildiğini ve yer belirlemesi yapılamadığı için bu süreçte Şirinyer Pazarı'nın kurulamayacağını açıkladı.

Buca Belediyesi tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Değerli Bucalılar,

Buca Metrosu çalışmaları sebebiyle Şirinyer Pazar Yeri'ni eski Şirinyer Sahası'na taşımak durumunda kaldığımızın duyurusunu daha önce sizlerle paylaşmıştık.
Daha büyük bir alana taşınacak yeni pazar alanında pazarcı esnafımızın da görüşlerini alarak İzmir Pazarcılar Odası ile iş birliği içinde hazırlık çalışmalarını tamamladık. Pazarcı esnafımızın tüm beklentilerine göre planlamamızı yaptık.

Ancak yeni pazar alanı için yapılan kura çekimi sırasında bazı art niyetli kişiler, şahsi siyasi çıkarları nedeniyle kura çekimini sabote ettikleri için noter huzurunda yapılan kura çekimi yasal olarak iptal edilmek durumunda kalınmıştır.

Üzülerek belirtiriz ki, yer belirlemesi yapılamadığı için Şirinyer Pazarımız bu süreçte kurulamayacaktır.

Tüm hemşehrilerimize önemle duyurulur."

Kaynak: Haber merkezi