Kent estetiğini güçlendirerek caddeleri renklendirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, kentin çeşitli noktalarında çiçek dikimini sürdürüyor. Artan hava sıcaklıklarıyla birlikte mevsimine uygun çiçekler seçilerek ilçedeki orta refüj, kavşak ve ana caddelerdeki çeşitli noktalara dikilmeye başlandı.

Çiçek dikimi yaz boyu sürecek

Geçen hafta  “Kadife çiçeği” dikimiyle çalışmalara başlayan ekipler bu hafta ise “vapur dumanı” dikerek kentin caddelerini süslüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Bademli Kooperatifi’nden temin edilen mevsim çiçeklerinin Buca’nın sokaklarını güzelleştirdiği çalışma vatandaşlar tarafından beğenildi.

Geçtiğimiz hafta Adnan Kahveci Caddesi, Buca Kaymakamlığı Lojmanları’nın bulunduğu bölge ve Buca Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde yapılan çiçek dikimleri bu hafta Fil Heykeli ve çevresi, Gediz kavşağı, Gediz Saat Kulesi, Yenigün Mahallesi, Buca Koop Meydanı ve Doğuş Caddesi’nde  gerçekleştirilecek. İki haftada 30 bin çiçeğin dikimini gerçekleştiren ekipler, çalışmanın yaz boyunca süreceğini bildirdiler.

Kaynak: BÜLTEN