Dopdolu bir programla geçecek hafta kapsamında Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 20 Eylül Cuma günü kentsel hareketliliği teşvik etmek amacıyla Adnan Kahveci Caddesi’nden Hasanağa Bahçesi’ne kadar pedal çevirecek.

Tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz

Göreve geldikleri günden bu yana çevresel, toplumsal ve ekonomik sürdürülebilirlik konularına önem verdiklerini belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Sürdürülebilir bir toplum yaratmak için öncelikle sürdürülebilirlik kültürünü kentimizde yerleştirmemiz gerekiyor. Daha yeşil, sağlıklı, güvenli, gürültüsüz, trafiksiz bir şehirde yaşamak için de farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Bu kapsamda tüm hemşehrilerimizi cuma günü saat 10.00’da Adnan Kahveci Caddesi’nden başlayacak olan pedal çevirme etkinliğimize bekliyoruz. Bisikletlerinizi alın gelin, şehri birlikte yaşayalım” diye konuştu.

Buca Belediyesi bu yıl “Paylaşımlı Kamusal Alanlarda Şehri Birlikte Yaşatalım” temasıyla gerçekleşecek olan Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Hafta kapsamında karbon emisyonunu azaltarak çevreci ulaşım tedbirlerine dikkat çekmek için Açık Sokaklar ve Otomobilsiz Kent günleri düzenlenecek. Program kapsamında 19 Eylül Perşembe günü çocukları aktif hareketliliğe özendirmek üzere Vali Rahmi Bey Mahallesi’ndeki Çınar Anaokulu önünde saat 10.00’da sokak oyunları ve dans gösterisi gerçekleştirilecek. Aynı gün, saat 12.30’da Hasanağa Bahçesi’nde ise Bucalıların katılımı ile nefes meditasyonu ve yoga yapılacak.

Hasanağa Bahçesi'nde etkinlikler

Kentsel hareketliliği sağlamak için 20 Eylül Cuma günü Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın da katılacağı pedal çevirme etkinliği, Adnan Kahveci Caddesi’nde başlayarak Hasanağa Bahçesi’ne kadar devam edecek. Etkinlik boyunca Hasanağa Bahçesi’nde sağlıklı gıda temasıyla Üretici Pazarı kurulacak. Tezgâhlarda Bucalı üreticilerin kendi emekleri ile ürettikleri sağlıklı sebzeler ve el emeği ürünler tüketicilere sunulacak. Hasanağa Bahçesi’nde saat 10.00’da zumba, pilates, taekwondo, tenis etkinlikleri başlayacak.

Kaynak: Bülten