Buca Belediyesi, basında yer alan "İzmir'deki okullarda yaşanan temizlik sorunu" haberleri sonrasında Başkan Görkem Duman’ın talimatıyla duruma el atmıştı ve çocukların ve öğretmenlerin daha temiz ve sağlıklı koşullarda eğitim alabilmeleri için okullarda temizlik çalışması başlatmıştı.

Başkan Görkem Duman, ihtiyaç duyulan tüm okullarda temizlik yapmak için çalışmaya hazır olduklarını duyurarak, belediye gelen talepleri değerlendireceklerini ve her gün temizlik gereken okullada çalışmaları sürdüreceklerini belirtmişti. 

Halkımızın vicdanına havale ediyorum

Buca Belediyesi tarafından sağlıklı eğitim ortamı oluşturmak için hayata geçirilen bu temizlik çalışmalarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın gölgesi düştü. Duman, sürdürülen çalışmaların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yasaklandığını açıkladı. Resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Duman, "Okullarımızda temizlik yapmamızın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yasaklandığını öğrendik… Bizden temizlik talep eden okullar, tek tek arayarak taleplerini geri çekti. Ekip arkadaşlarımız, okulların kapısından geri çevrildi. Üzülerek söylemek zorundayım ki bugünden itibaren maalesef okullarımızda temizlik faaliyeti yapamayacağız. Bu durumu halkımızın vicdanına havale ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ