TFF 2. Lig takımlarından Bucaspor 1928, içinde bulunduğu ekonomik darboğazdan çıkmanın formülünü, genç futbolcusunun transferinde arıyor. Geçtiğimiz yıl Süper Lig takımlarından Alanyaspor’da forma giyen Oğuz Aydın, protokol gereği eğer bir transfer gerçekleştirirse, sarı lacivertliler de bu satıştan pay alacak. Gerçekleşecek transfer üzerinden yetiştirme bedeli alacak olan İzmir temsilcisi, bu süreci merakla bekliyor.

Galatasaray devreye girdi

Oğuz Aydın, geçtiğimiz sezon forma giydiği Alanyaspor’daki performansı ile göz doldurdu. 37 resmi çıkan genç futbolcu, 13 gol 8 asist gibi önemli bir performans ile büyük takımların dikkatini çekmeyi başardı. 2024 Avrupa Şampiyonası için açıklanan geniş kadroda da kendisine yer bulan genç yeteneğin, başta Galatasaray olmak üzere pek çok büyük takımla adı geçiyor. Eğer bu transfer gerçekleşirse Bucaspor 1928, satıştan yüzde 15 yetiştirme bedeli alacak.

Öte yandan Bucaspor 1928’de yaşanan bir başka gelişme de 3 oyuncunun takımdan ayrılması oldu. Karşılıklı feshedilen sözleşmeler doğrultusunda orta saha oyuncusu Ege Okka ve stoper Kerem Yorulmaz ile kaleci Melih Ataş takımdan resmen ayrıldı. Ege Okka geçen sezon 2. Lig'de 9 maça çıkmış, Melih ise forma şansı bulamamıştı. Kerem ise Karabük İdmanyurduspor'da kiralık olarak oynamıştı.

Endişeli bekleyiş sürüyor

Bucaspor 1928, geçtiğimiz sezon ligde Play Off potasını görmüş ama ilk maçlar sonucu elenmişti.

Kulübün, kapatılan Bucaspor'dan kalan borçlar nedeniyle FIFA'dan transfer yasağı alması, yeni sezona yönelik planlamaları olumsuz etkilemiş durumda. Başkan Cihan Aktaş, geçen sezon devre arasında kulübü devretmeyi denemiş ancak son anda bu devir gerçekleşmeyince transfere yönelerek iddialı bir kadro oluşturmuştu. Bucaspor 1928, gelecek sezon için yönetimde ve finansal açıdan istikrarlı bir yol haritası çizmekte zorlanırken, taraftarlar ve yerel futbol camiası kulübün geleceği konusunda endişeli bekleyişini sürdürüyor.

Muhabir: Yiğit Sütcü