Katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışından hareketle ilçede bulunan tüm mahalleleri tek tek dolaşan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, bu defaki ziyaretini Kuruçeşme Mahallesi’ne gerçekleştirdi. Mahalle Muhtarı Hasan Batuş ile sokakları dolaşan Başkan Duman, çözüm bekleyen noktaları tespit ederek gerekli notlarını aldı.

Mahallede bulunan Hacı Bektaş Veli Parkı’nı gezen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, seçim döneminde bölgeyi ziyareti esnasında parktaki eksiklikleri gördüğünü bu nedenle parka yeni bir çehre kazandıracak bir projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi. Duman, projeyi şu sözlerle açıkladı:
”Seçim esnasında parkın durumunu gördüğümde bir mimar olarak rahatsızlık hissettim. Bu parkımızı tekrar elden geçirip baştan aşağıya yenileyip, hemen yanı başında bulunan Buca Cem Evi’ni de projeye dahil ederek, modern mimari bir çalışma ile Kuruçeşme halkımıza sunacağız”.

Sorunlara anında çözüm

Kuruçeşme Mahallesi sakinleri tarafından ilgi ve sevgi ile karşılanan Başkan Duman, Buca’yı katılımcı bir yönetim anlayışı ile yönetmek istediklerini  bu anlamda mahalle ziyaretlerinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan Duman, “Tam bir makine gibi çalışan sistem ile sokaklarımızın ve parklarımızın tertemiz olmasını, yol ile ilgili problemlerimizin olabildiğince azalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla sürekli temas halindeyiz. Bu sistem bizlere aynı zamanda hız kazandıran bir sistem. Çünkü sorunu sahadaki ekiplerimizin yanında ben de kendim bire bir yerinde görüyor, ilgili birimlerimizİ harekete geçiriyorum. Süreç uzamadan sorunlar hızlıca halloluyor” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN