İzmir Alsancak'taki Bornova Sokağı’nda bulunan bir korku evinin önünde kopmuş/kesilmiş kadın kafası maketlerinin olması tepki uyandırdı. 

Bu sokaktan çocuklar, gençler geçiyor

Söz konusu görüntülerin yer aldığı bir video paylaşan İzmirli bir vatandaş, "İzmir Alsancak-Bornova Sokağı’nda sabah kendim çektim. Bu sokaktan çocuklar bebekler, gençler geçiyor, işlek bir cadde buraya korku evi adıyla bu cinayet tasvirleri kopmuş/kesilmiş kadın kafası asılmış! Yetkililere buradan çağrı yapıyorum acil bunlar kaldırılsın! Çok acil!" ifadelerini kullandı.

İzmir Emniyet'ten müdahale geldi

Video paylaşımına tepki üzerine tepki gelirken İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün tüyler ürperten maketleri kaldırttığı ve söz konusu işletmeye adli ve idari işlem başlattığı bilgisine ulaşıldı.

İzmir Valiliği'nden açıklama

Kent genelinde tepki uyandıran olaya ilişkin İzmir Valiliği'nden de açıklama geldi. Valilik sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

X sosyal paylaşım sitesi üzerinden 06.10.2024 günü yapılan bir paylaşımda, Konak ilçesi Alsancak semtinde faaliyet gösteren Oyun Evi (Korku Evi) olarak ruhsatlamış iş yerinin reklam amaçlı astığı pano ve plastik mankenlerin rahatsızlık verdiği belirtilmiştir.

Alsancak Polis Merkezi Amirliği görevlilerimizce iş yerinde gerekli denetimler yapılmış, söz konusu materyaller bulundukları yerden kaldırılmış, işletme sahipleri ile ilgili adli ve idari işlemlere başlanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Geçtiğimiz gün İstanbul'da 19 yaşındaki Semih Çelik, iki kadını yarım saat arayla vahşice öldürmüştü. Edirnekapı surlarının üzerine çıkan Semih Çelik, 19 yaşındaki İkbal Uzuner'in başını bıçakla kesip aşağı atmıştı. 

Kaynak: HABER MERKEZİ