Yiğit Sütcü- İzmir takımlarının liglerinde gösterdiği performans genel anlamda olumlu. Göztepe, Bucaspor, Karşıyaka ve Bergamaspor, rakiplerini mağlup etmeyi başardı. Ekonomik sıkıntılar ile boğuşan Altay ise haftayı gollü bir mağlubiyetle kapadı. Öte yandan Aliağa ve Altınordu haftayı beraberlikle tamamladı.

Göztepe, bu defa hata yapmadı

Göztepe, Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan müsabakada son dakika golüyle 3-2 kazanarak üç puana ulaştı. Geçtiğimiz hafta son dakika golüyle yenilen sarı kırmızılılar, bu hafta kazanarak milli araya rahat girdi. Göztepe’nin İngiltere Premier Ligi takımlarından Chelsea'den transfer ettiği 21 yaşındaki forvet David Datro Fofana, Sivasspor maçında 90+4. dakikada attığı golle galibiyeti getirdi. Fofana, sarı kırmızılı forma altında bu sezonki ilk golünü kaydetmiş oldu. Göztepe milli aranın ardından ligin güçlü ekiplerinden Eyüpspor ile deplasmanda karşılaşacak. 

Altay’a soğuk duş

 TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Altay, deplasmanda Petrolspor ile mücadele etti. Maç boyunca etkisiz bir oyun sergileyen Altay, Petrolspor’un 5-0’lık galibiyetine engel olamadı. Ekonomik sorunlar nedeniyle transfer yapamayan Altay son 4 maçtır kazanamıyor. Siyah beyazlılar Beyaz Grup’ta topladığı 5 puanla 14. Sırada yer alıyor. Altay, hafta içi kupa maçında Karamanspor’u misafir etmesinin ardından İskenderun deplasmanı için yola çıkacak.  

Bucaspor dolu dizgin

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Bucaspor 1928, evinde ağırladığı Giresunspor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Yasin Öztekin ve Selahattin’in attığı gollerle 3 puana ulaşan sarı lacivertliler önemli bir galibiyete imza attı. Önümüzdeki hafta da iç sahada oynayacak Bucaspor, Karacabey Belediye takımını ağırlayacak. Sarı lacivertliler şu ana kadar çıktığı maçlarda topladığı 13 puanla 5. Sırada yer alıyor. Teknik direktör Uğur Balcıoğlu’nun takımının gösterdiği performanstan memnun olduğu öğrenildi. 

İzmir derbisinde gülen Kaf Kaf oldu

Karşıyaka, TFF 3. Lig 1. Grup'ta oynanan 5. hafta karşılaşmasında Bornova 1877'yi yenerek üst üste 4. galibiyetini elde etti ve yenilgisiz bir şekilde yoluna devam etti. Yeni sezona bir üst lig hedefiyle başlayan Karşıyaka, ilk 5 haftada Kırşehir FSK ile başlayan lig serüveninde, ardından sırasıyla Bulvarspor, 23 Elazığ FK, Artvin Hopa ve son olarak Bornova 1877'yi mağlup ederek 13 puana ulaştı. Bu puanla Silifke Belediye ve Bursaspor ile birlikte ligin zirvesinde yer alıyor. Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay’ın, alınan başarılı sonuçların ardından oyunculara bir günlük izin vereceği ve rehavete kapılmamaları için uyarılarda bulunacağı öğrenildi. Ayrıca, Karşıyaka, deplasmanda Kuşadasıspor ve Düzcespor ile oynayacağı iki maç için hazırlık yapacak.

Altınordu, beraberlikle dönüyor

 TFF 2.Lig A Grubu’nda yer alan Altınordu, deplasmanda Ankaraspor ile oynadığı maçtan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla 12 puanla 5. sırada yer alan Altınordu, geçen hafta evinde oynadığı maçta 24 Erzincansporu 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. İzmir temsilcisi önümüzdeki hafta iç saha maçında Kastamonuspor ile karşılaşacak.

Bergama galip, Aliağa berabere 

Öte yandan Bergama, Edirnespor’u konuk ettiği maçta 2-1 galip gelmeyi başardı. Bergama Belediyespor önümüzdeki hafta zorlu Bayburt deplasmanına çıkacak. İlk galibiyetini alan Bergama Belediyespor, toplam 4 puanla 11. Sırada yer alıyor.

Aliağaspor ise haftayı 1 puanla kapattı. Viranşehir deplasmanından 0-0’lık sonuçla ayrılan Aliağa, 9 puanla 3. Sırada yer alıyor. Aliağaspor haftaya evinde Pazarspor’u konuk edecek.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ