İzmir'de birbirinden eşsiz güzelliğe sahip koylar ve plajlar yer almaktadır. Hatta bazıları doğal güzelliği ve tertemiz suyuyla adeta Maldivler'i andırmaktadır. Özdere Plajı'da bunlardan biridir. Üstelik toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşımın sağlanabildiği bu plaj yaz aylarında favori yerlerinizden biri olacak.

1800 metre uzunluğu ile 20 metre genişliğindeki Özdere Plajı aynı zamanda mavi bayrak sahibidir. Özdere Plajı’nda bütçenize uygun bir tatil sizi bekliyor. Güvenle denize girebileceğiniz Özdere Plajı’nda giriş ücretsizdir. İçerisinde soyunma kabini, WC ya da restoran ve kafeterya gibi alanlar bulunduğu Özdere Plajı’nda aynı zamanda plajda şezlong ve şemsiyeler yer almaktadır. Makul bir fiyata sahip olan şezlong ve şemsiyeler ile tatilinizi konfor içerisinde tamamlayabileceksiniz.

Özdere Plajı nerede?

Ege Bölgesi’nin en uzun plajlarına sahip olan Özdere, her yıl yabancı ve yerli turist akınına uğramaktadır. İzmir'de yer alan bu plaj oldukça rağbet görmektedir. Aynı zamanda Kuşadası’na yakınlığı nedeniyle sık ziyaret edilen Özdere Plajı, tatilciler tarafından oldukça beğenilmektedir. 

Özdere Plajı'na toplu taşımayla nasıl gidilir?

İzban ile Cumaovası istasyonunda indikten sonra 775 numaralı otobüse binip orta mahalle plaj durağında ineceksiniz. Konforlu ve kolay ulaşım sağlayacağınız bu plaja giderken aynı zamanda Özdere’nin muhteşem manzarasını da keşfedebilirsiniz. Aracınızla gidecekseniz aşağıdaki haritadan kendinize en uygun rotayı oluşturabilirsiniz. 

Not: Lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım!

Kaynak: Haber Merkezi