Yiğit SÜTCÜ- Geçtiğimiz sezonda çok kötü bir performans göstererek TFF 2. Ligi’ne düşen İzmir temsilcisi, yeni sezon öncesi ekonomik sıkıntıları aşamıyor. Altay camiası, kadrosunda bulunan ve en umut vadeden oyuncusu Enes Öğrüce’nin Süper Lig ekiplerinden Bodrumspor’a cüzzi bir bedelle satılmasına tepki gösterdi. Başkan Süleyman Özkaral ise oyuncuyu acil para ihtiyacı sebebiyle satmak zorunda kaldıklarını belirtti. 

Altay’da yaşanan ekonomik durumun sahaya yansıması son derece acı bir bilonçoya sebep oluyor. Siyah beyazlılar sadece para değil, elindeki potansiyel değerleri de kaybetmeye devam ediyor. Sezon öncesi kadro kurmakta zorlanan camiada geçtiğimiz günlerde yeni bir gelişme yaşandı. Bu sezon Süper Lig’de mücadele edecek Bodrumspor’un Enes Öğrüce’yi satın aldığı öğrenildi. Enes Öğrüce, takımın en umut veren oyuncularından birisi olarak görülüyordu. Bu satış Altay camiasında, özellikle de sosyal medyada büyük tepki aldı. Altaylı taraftarlar yönetime ateş püskürürken yönetimden de cevap gecikmedi. 

Satmak zorunda kaldık

Başkan Süleyman Özkaral, kulübün günlük harcamalarının karşılanması için bu satışa mecbur kaldıklarını ifade etti. Özkaral, yaptığı açıklamada "Kulüpte her gün paraya ihtiyaç var. Forma yapılacak, takım kampa girecek. Hocayla anlaşmamız, futbolcuları tutmamız lazım. Sorumluluğum var. Enes'i satma deseler de satmak zorunda kaldım. Belli bir para toplansaydı satmaya gerek kalmayacaktı" ifadelerini kullandı. 

Formasız mı çıkalım?

Enes'ten aldıkları bonservis ücretini açıklamayan Süleyman Özkaral, "Enes'in sözleşmesi 2025'te sona erecek. Takımda kalsa 2'nci Lig'de bu paraları görebilir miydik? Bir futbolcunun gitmesi mi önemli, 10 futbolcunun kalması mı?" şeklinde konuştu. Şirketleşme konusuna da değinen Özkaral "Önce düzgün bir şirket mi ona bakacağız, bizi ikna etmeleri lazım. Bu bir süreç alacak, belki 2 ayı bulur. Bu süreçte hiçbir şey yapmayalım mı? Talip olan yatırımcılar vazgeçerse ne yapacağız? Sahaya formasız mı çıkalım? Lige katılmıyoruz mu diyelim? Kulüp işleyişi neyse ona devam ediyoruz. Ben halen sponsorluk görüşmeleri yapıyorum" dedi.

Muhabir: Yiğit Sütcü