BATUHAN KAYA/İZ GAZETE-İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm-Bel Sen arasında gerçekleşen, İzBB’de çalışan 6 bin memuru ilgilendiren ve daha önce de krizlere sahne olan TİS görüşmeleri, bugün Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleşirken sendika masadan kalktı.

İzBB iş yeri barışını bozmuştur

Görüşme sonrasında holdeki memurlar ve basın mensuplarına Tüm-Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş açıklama yaptı.

Keleş açıklamasında, “Artık tüm İzmir eylem alanıdır” ifadelerini kullanarak, “Girmeden önce demiştik ki biz bir teklif bekliyoruz. Sayın Tugay ile yaptığımız görüşmede de bir teklif beklediğimiz söylemiştik. Bulunduğumuz noktadan geri adim atmayacağımızı belirttik. Bize yasal sınırdan teklif yaptılar, biz bunu kabul etmiyoruz. İzBB iş yeri barışını bozmuştur. Bundan sonra İzmir'in tüm alanları bizim eylem alanımızdır. Bulunduğumuz noktadan çok geri noktalardaki bu teklifi bir gasp olarak değerlendiriyoruz. Bu gaspın cevabını da alanlarda vereceğiz. Bundan sonra bu yaz onlar için daha sıcak geçecek. Her yerde karşılarına çıkacağız” açıklamasını yaptı.

İktidarda olduğu gibi belediyelerde de...

CHP’nin toplumsal sorunları dile getirmesini doğru bulduğunu ancak CHP’li belediyelerde de ilk işin emekçilerin hakkını gasp etmek olduğunu söyleyen Keleş, “CHP toplumsal sorunları dile getirmekle övünüyor, biz de bunu destekliyoruz ancak iktidarda olduğu belediyelerde ilk iş olarak emekçilerin kazanılmış haklarına el koyuyor. Emekçilerin hakkına yapılan bu saldırıyı kabul etmeyeceğiz” diye konuştu.

Sendika iş bırakacak: 3 ile 5 arası memurlar çalışmayacak

Bugün saat 3 ile 5 buçuk arasında iş bırakma kararı aldıklarını bildiren Keleş, “Diyorlardı ki, 'Bu ülkeye baharı getireceğiz'. Biz sizin baharınızı gördük, emekçilere yaz mevsiminde kara kışı getirdiniz. Emekçiler size üretimden gelen gücünü gösterecek. Buranın her metrekaresi eylem alanı olmuştur. Bugün saat 3'ten 5 buçuğa kadar iş bırakma kararı aldık. Bugün burada bir meclis toplantısı var, iş bırakarak herkesi hollerin önüne davet edeceğiz. Meclis bitene kadar hak gasplarını protesto edeceğiz” şeklinde konuştu.

Tüm sendikaları ve emek örgütlerini kendileriyle beraber direnmeye çağıran Keleş, Saldırı sadece büyükşehirle sınırlı değil. Tüm ilçe belediyelerinde de aynı saldırı var. Biz emekçiler diğer emekçi arkadaşlarımızla birleşeceğiz. Bu saldırı emekçilere yapılan saldırıdır. Sendika fark etmeksizin herkesi eylemlerimize davet ediyoruz” dedi. 

Memurlar Meclis’te olacak: Söz söyleme talebimiz olacak

Tüm sendikaları ve memurları İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinin de yapıldığı 4 Nolu Hol önüne çağıran ve yapacakları eylemle beraber mecliste de bir söz söyleme talepleri olacağını ifade eden Keleş şöyle konuştu:

“Bu ülkede açlık sınırı 20 bin TL'nin üstüne çıkmıştır. Bunlar bizim değil CHP'nin tespitleridir. Bugün bize reva görülen yoksulluk sınırının altında bir TİS , biz buna müsaade etmeyeceğiz. Buna karşı her alanda direneceğiz. Artık ifade ettik, belediye emekçilerinin hakkı gasp edilmiştir. Bu, tüm emekçilerin sorunudur. Bu saatten sonra tüm emekçilerin sorunu olmuştur. Hep beraber eylem yapacağız hep beraber güçleneceğiz. Belediye Meclisi halkın meclisidir. Akşam, biz de bir emek örgütü olarak orada bir söz söyleme talebinde bulunacağız. Emekçilerin talebini mecliste ifade edeceğiz. Akşam bunu kendilerine de bildireceğiz”

Muhabir: Batuhan KAYA