Büyükşehirde iş bırakan memurlar meclis salonuna girmeye çalıştı. Güvenlikle aralarında arbede çıktı. Sonra olay yerine çevik kuvvet geldi. Bu kez de çevik kuvvet ekipleriyle memurlar arasında arbede yaşandı. Ardından memurlar diğer kapıdan içeri girdi. Memurların bulunduğu 4 nolu hol içerisinde kırılan camların olduğu öğrenildi. Polis ve eylemciler meclis salonu kapısında arbede yaşıyor. Polis meclis salonu önünde barikat oluşturdu. Girişi engellemeye çalışıyor.

Keleş'ten açıklama

Tüm-Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, "Başkan gelene kadar buradayım. Başkan gelmezse Meclis Salonuna gireceğim." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Vekili Levent Yıldır, Yürütme Kurulu ile görüşecek. Memurlar holü Yürütme Kurulu gelene kadar terk etmeyecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı'nın da görüşmede yer aldığı öğrenildi.

Toplantıdan sonra açıklama yapan Tüm-Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, "Taleplerimizi ilettik. Ekmeğimizi böldünüz dedik. Belediye Başkanı bu kararı geri çektiğini ve yarın yeni bir teklif sunacağını açıklayana kadar burada olacağımızı kendisine ilettik. Bugün yapılan teklif bizimle dalga geçmektir. Bizim istediğimiz belediye bütçesi değil insanca yaşatacak bir ücrettir" dedi. 

Görüşmelerin tıkanması üzerine söz alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Başkanı Memiş Sarı, Barolar Birliği, Tabip Odası Birliği ve TMMOB'un kısa süre içinde Belediye memurlarına destek olmak için burada olacaklarını duyurdu. 

Kaynak: Haber Merkezi