Çaykur'dan gelen yeni haber çay tiryakilerini üzdü. Yeni gelen açıklamaya göre çay fiyatlarına yaklaşık olarak %24 oranında çaya zam yapıldı. Peki güncel çay fiyatları ne alemde? Yanıtına ulaşmak için okumaya devam edin...

Çaya yüzde 24 zam geldi

Ekonomide yaşanan enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanmalar, vatandaşların satın alma gücünü olumsuz etkilerken, market raflarındaki ürünlere erişim de zorlaşıyor. Bu gelişmelerin ardından Çaykur, kuru çay fiyatlarına önemli bir zam yaptı.

Çaykur, çay fiyatlarını yaklaşık yüzde 24 oranında artırarak güncellenmiş fiyat listelerini toptan satış yapan şirketlere iletti. Yapılan zamma göre, 1 kilogramlık Rize Turist çayının tavsiye edilen toptan satış fiyatı 152,81 TL'den 189,54 TL'ye yükseldi. Aynı şekilde, 1 kilogramlık Tiryaki çayının Eylül 2023'teki tavsiye edilen toptan satış fiyatı 149,68 TL iken, yeni listede bu fiyat 185,66 TL olarak belirlendi.

Öte yandan sektör temsilcileri, yaş çay alım fiyatını destek primiyle birlikte yüzde 68 oranında artıran Çaykur'un, ilerleyen dönemde kuru çay fiyatlarını kademeli olarak daha da artırabileceğini öngörüyor.

Özellikle Tiryaki marka çayın fiyatındaki yüzde 24'lük zam, tüketiciler tarafından dikkatle takip ediliyor. Yeni fiyat düzenlemelerinin önümüzdeki dönemde çay pazarında nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu.

Kaynak: HABER MERKEZİ