Münnevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Mezarın açılması ile birlikte ortaya çıkan detaylar ise şaşırttı.

NOW TV ekranlarına konuk olan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mezardaki gariplikleri anlattı.

Daha önce Turgut Özal'ın mezarının açıldığını hatırlatan Epözdemir, o zaman kefen bulunduğunu söyledi. Epözdemir, Garipoğlu'nun mezarında ise bir kefenin olmadığını bunun yerine mezardan bir poşetin çıktığını söyledi.

Mezarda sadece kemiklerin olduğunu belirten Epözdemir, kafatasının bir yerde, kemiklerin başka bir yerde toprağın üzerine serpiştirilmiş gibi durduğunu anlattı.

Kefen olmasa da kefene dair bez parçalarının olması gerektiğini belirten Epözdemir, ancak mezarda öyle bir şeye rastlanmadığını açıkladı.

Mezarda hiç yağmur suyu bulunmadığını da belirten Epözdemir, bu duruma adli tıpçıların da şaşırdığını söyledi.

Mezar son derece bakımsız

Epözdemir yayında şu açıklamaları yaptı: Mezar taşı da çok bakımsız. Bir yandan siz bu cinayetin üzerine kıymet kutsiyet atfediyorsunuz, kanlı kanepenin üzerinde fotoğraf veriyorsunuz, testereli paylaşımlar yapıyorsunuz, musluklu paylaşımlar yapıyorsunuz, Münevver'in katledildiği 3 Mart'ta kutlamalar yapıyorsunuz diğer taraftan bu kutsiyet kıymet atfettiğiniz cinayetle ilgili, cinayetin faili olan böyle canavar ve eziyet çektirerek cinayeti işlemiş olan oğlunuzun mezarı bu halde. Mezar taşı ortada, mezarlık son derece bakımsız.

11.08'de mezarı kazmaya başladık. 11.32 gibi yaklaşık Cem Garipoğlu'nun cesedine ulaşıldı. Birinci kat bomboştu. İkinci kata geçildi. İkinci katta açıkçası ceset bütünlüğü bozulmuş. Adli tıpçılar şaşırdı. Çünkü hiç yağmur ve su yok. Su almamış yağmur almamış 10 yıldır. Kefen yok, bez parçası yok... Kafatası vardı bir köşede, kemikler vardı.

Büyük kemikler köşelerde ve küçük kemikler hakeza vardı. Bir de 30x30 ebatında bir poşet vardı. Ona da anlam veremedik. Tutanaklara kefenin olmadığı bir bez parçasının olmadığı geçti. Keşif tutanağında ve feth kabir tutanağında bu var. 30x30'luk bir poşetin olduğu da geçti.

Açıkçası ben çok garipsedim kefenin bulunmamasını. Rahmetli Turgut Özal'ın da mezarı açıldığında ailesinin şüphesi vardı. Sayın cumhurbaşkanının mezarında kefen vardı. Burası çok su almayan bir yer.

Hiç yağmur ve su yok. Dolayısıyla yani kefen bir an için toprağın altında yok olsa ve Kaybolsa dahi mutlaka parçacıkları olmalıydı, olurdu. Ama hiçbir yani kefen izi dahi yok orada. Artı vücut bütünlüğü tamam bozulmuş cesedin ama kafatası bir yerde kemikler bir yerde ve toprağın üzerine serpişmiş bir poşet var.

Kaynak: HABER MERKEZİ