Çeşme Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında birçok etkinlik düzenleyerek, kadınların hayatın her alanında güçlü bir yer edinmesi için toplumsal farkındalık yaratmaya devam ediyor. Etkinlikte Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, kadınların karşılaştıkları zorluklara dikkat çekerek, dayanışma ve bilinçlenmenin toplumu daha güçlü hale getireceğini belirtti.

Kadınların gücünü konuştular

Çeşme Belediyesi'nin 5-8 Mart tarihlerinde düzenlediği etkinliklerin ilki Aya Haralambos Kültür Merkezi’nde yapıldı. Belediye Başkanı Lal Denizli'nin moderatörlüğünde yazar Defne Suman’ın konuşmacı olarak yer aldığı ‘Türkiye’de Kadın Olmak Söyleşisi’ büyük ilgi gördü. Söyleşide, kadınların toplumsal hayatta daha güçlü yer edinmeleri için dayanışmanın ve birlikte var etmenin önemi vurgulandı. Kadınların deneyimleri ve karşılaştıkları zorluklar üzerine yapılan konuşmalar, katılımcılardan büyük beğeni topladı.

İzmir'de tarihe tanıklık eden yapı: Bir zamanlar belediye binasıydı! İzmir'de tarihe tanıklık eden yapı: Bir zamanlar belediye binasıydı!

Kadın sorunlarına bakış açısı

Programda bir başka önemli söyleşi de ‘Çeşme’de Kadın Olmak ve Ülkemizde Kadın Sorunlarına Bakış Söyleşisi’ oldu. Yazar Hande Baba, Çeşme Kent Konseyi Eğitim Şube Başkanı Nilgün Tuncelli, Windsurf Kulüp Başkanı ve Milli Takım Antrenörü Çağla Kubat ile Ilıca Otel Müdürü Ebru Tuğgan’ın katıldığı panelde, kadınların toplumsal hayattaki yerleri ve karşılaştıkları sorunlar ele alındı. Modere edilen söyleşide, kadınların toplumsal rollerini güçlendirmek ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yapılması gerekenler tartışıldı.

Başkan Denizli’den teşekkür

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, etkinliklere katılan konuşmacılara ve katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür etti ve çiçek takdiminde bulundu. Başkan Denizli, bu tür etkinliklerin kadınların gücünü ve toplumdaki yerlerini daha da güçlendireceğini belirterek, kadınların hakları ve eşitlik mücadelesi için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: ÇEŞME BELEDİYESİ