Çeşme Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’de suikast girişimi sonrasında Ilıca’ya gelişinin 98. yıl dönümü anısına bir dizi program düzenledi. Programa, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı  Derya Atalan ve CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Simge Dura’nın yanı sıra pek çok vatandaş katıldı.2 gün süren “Ilıca’dan Ata’mıza Selam” programında; sergiden söyleşiye, konserlerden dans gösterilerine bir dizi etkinlik yer aldı. 8-9 Temmuz tarihlerinde Ilıca Taş İskele’de sergiden söyleşiye, konserlerden dans gösterilerine dolu bir programla kutlanan etkinliğin ilk gününde; Yazar Mehmet Culum’un “Atatürk’ün Çeşme’ye Gelişi” konulu konuşması, Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar ve Türk Sanat Müziği Konseri ile Pakbandd Eşliğinde Yaz Şarkıları etkinliği yer aldı. Programın ikinci gününde ise Atatürk Baskısı Atölye Çalışması, Atatürk’ün Ilıca’ya Girişinin Canlandırılması ve Kordon Zeybeği Gösterisi,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Konseri, Kadın Efeler Dans Gösterisi, Türk Halk Müziği Konseri ve Zeybek Gösterisi yer aldı. 2 gün süren program kapsamında, Hanri Benazus arşivinden ‘Atatürk Fotoğrafları Sergisi’ ziyaretçilerini ağırladı. 

Kortej yürüyüşü yapıldı

Ilıca Atatürk Heykeli’nin önünden başlayarak sahil boyunca bando ve denizden tekneler eşliğinde devam eden kortej Ilıca Taş İskele’de son buldu. Yurttaşlarla beraber kortej yürüyüşüne katılan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün çok özel bir gün. Ata'mızın buralara ayak basmasının üzerinden 98 yıl geçti. Neredeyse bir asırı doldurmak üzereyiz. Böylesi özel bir günde siz kıymetli komşularımla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.”

Kurucu değerlerin ilelebet bekçisiyiz

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözlerini hatırlatan Başkan Denizli, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yılına yaklaşırken belki Ata'mızın aramızdan ayrılmış olmasının üzerinden uzunca yıllar geçti ama ne ismi ne zaferleri ne bizlere emanet ettiği bu cennet vatana hiçbir şey olmadı. Adı da büyüklüğü de ülkemizin kurucu değerleri de dimdik ayakta. Bizler de o kurucu değerlerin ilelebet bekçisi olacağız. Bu nedenle Atatürk'e bağlılığı olan değerli Çeşme halkıyla birlikte bugünü kutlamaktan daha da büyük mutluluk duyuyorum. Bugün burada ilk kadın belediye başkanı olarak bu kürsüden siz değerli komşularıma seslenebiliyorsam bunu başta Atamıza ve değerli şehitlerimize borçlu olduğumu biliyor ve bir an olsun aklımdan çıkartmıyorum. Bu özel günde sizlerle bir arada olmaktan sizlerle böylesi bir günü paylaşmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Daha nice özel günlerde, daha nice Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıktığımız günlerde bir arada olmak temennisiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” 

Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği program, şarkılar ve dans gösterileri eşliğinde renkli görüntülere sahne oldu. 

Kaynak: BÜLTEN