SEMRA İĞTAÇ- Çeşme Altınyunus Kaptan Cafe’de, deniz giriş platformuna çekilen büyük bir tahta perdeyle halkın denize girişi engellendi. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, karşılarına çıkan bu duvarı 'Çeşme’nin ilk tesettür duvarı' olarak nitelendirdi ve otel yönetiminden bu uygulamanın derhal kaldırılmasını talep etti.

Kıyılar işgal edilmiş durumda

Çeşme’nin Altınyunus ve Boyalık mahallelerinden denize ulaşım son derece sınırlı. Bazı işletmeciler neredeyse tüm kıyıları işgal etmiş durumda, bu da bölge halkının denize girebilmek için ciddi bir mücadele vermesini gerektiriyor. Şezlonglarını her tarafa yayan işletmeler, ücret ödemeyen vatandaşlara güvenlik görevlileri aracılığıyla müdahale ederek, “YASSAH HEMŞERİM” diyerek bölgeden çıkmalarını istiyor. Ancak Anayasa’nın 43. maddesine göre kıyılar kimse tarafından işgal edilemez ve halka açık olmalıdır.

Denize girmek için adeta savaş veriyoruz

Çeşme Çevre Derneği, güvenlik görevlilerinin halka yönelik bu tavırlarının, özel işletmelerin çıkarlarını korumak için oluşturdukları yasa dışı bir ordu gibi davrandığını belirtti.

Dernek, İz Gazete’ye yaptığı açıklamada, “Altınyunus ve Boyalık Mahallesi’nde denize ulaşım, kıyıların neredeyse tamamını işgal eden işletmeler nedeniyle oldukça sınırlı. Bölge halkı, denize girebilmek için adeta bir savaş vermek zorunda kalıyor. İşletmelerin şezlongları her yeri kaplamış durumda ve ücret ödemeyenlere güvenlik görevlileri müdahale ederek "YASSAH HEMŞERİM" diyerek bölgeden çıkmalarını istiyor. Oysaki Anayasa’nın 43. maddesine göre kıyılar halka açıktır ve işgal edilemez” ifadelerini kullandı.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ