Semra İğtaç- Çeşme'nin jeolojik yapısı, derinlerde su depolayarak ilçeyi sağlık turizmi açısından öne çıkarıyor. Tarihin her döneminde şifa dağıtan bu sular, Selçuklulardan bu yana Türklerin de önem verdiği kaynaklar olmuş. Bugün, Ilıca Yıldızburnu'ndaki termal su kaynakları, dünyanın her yerinden gelen ziyaretçilere şifa sunuyor. Hatta, sadece bu sular için Yıldızburnu'nda yazlık alan birçok kişi bulunuyor. Halkın ücretsiz olarak girebildiği bu doğal havuzda, kayalıkların bir kısmı sıcak, diğer kısmı ise soğuk suyla çevrili olup, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Çeşme'nin Ilıca Yıldızburnu'ndaki termal suları, Kenan Göksu gibi birçok kişinin ilgisini çekmiş durumda. Kenan Göksu, bölgedeki bu eşsiz doğal havuzun sunduğu şifa kaynağı nedeniyle Yıldızburnu'ndan yazlık alanlar arasında yer alıyor. Göksu, sıcak ve soğuk suyun bir arada bulunduğu bu doğal havuza sık sık girerek, termal suların sağladığı faydalardan yararlanıyor.

İstanbul'da yaşayan Kenan Göksu, her yaz tatilinde Çeşme Ilıca'daki Yıldız Burnu'na uğramayı bir gelenek haline getirmiş. İz Gazete'ye yaptığı açıklamada, Yıldız Burnu'nun şifalı sularının kendisi için önemli bir yer tuttuğunu belirten Göksu, “Her yıl işten fırsat buldukça 10-20 günlüğüne buraya gelir ve bu sıcak suya girerim. Bu suyun faydalı olduğunu düşünüyorum. 20-25 yıldır buraya gelirim ve bu süreçte bu suda zaman geçirerek tatilimi burada yapmış olurum,” diye konuştu. Göksu, suda zaman zaman kabarcıkların yükseldiğini ve bu doğal termal suyun sağlık açısından faydalı olduğunu vurguladı.

Muhabir: Semra İĞTAÇ