CHP Bayraklı İlçe Örgütü, kadınların maruz kaldığı şiddeti ve ayrımcılığı protesto etmek amacıyla Bayraklı Altınyol üst geçidinde bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde astıkları pankartlarla dikkat çeken grup, “Kadına ve Çocuğa Dokunma” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Protestocular, Latif Aydemir'in kadın düşmanı tutumunu eleştirirken; Latif...!! Kadını zorla alıkoyan sen, Kadını ölümle tehdit eden sen, Yetmezmiş gibi "öldüren kadar ölen de suçlu" diyen yine sen... #KadınDüşmanıLatifMeclistenİstifaEt yazılı pankart asarak, toplumda kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı duruş sergiledi. Eylem, kadın hakları ve çocukların korunması konusundaki duyarlılığı artırmayı amaçlarken, katılımcılar, toplumda bu konulara dikkat çekmeyi hedeflediler.

Bu zihniyet, Bayraklı halkını temsil edemez!

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin protesto eylemine dair yaptığı açıklamada;

‘’Bugün sadece Latif Aydemir’e bir birey olarak değil. AKP  zihniyetinin dile dökülmesiyle ilgili bir tepki veriyoruz. Latifler birden fazla ama bununla ilgili elbette ki Bayraklı meclis üyesi olması, Büyükşehir meclis üyesi olması ve İlçemizden olması konuyu bizim açımızdan daha da hassaslaştırıyor.

Açıkçası şunu söylüyoruz; AKP’den istifası ya da ihracı bizim için yeterli değildir. Bu zihniyet  ve böyle adamlar, Bayraklı halkını yerel mecliste temsil edemez. hangi siyasi platformdan olursa olsun Latif Aydemir’i mecliste istemiyoruz. Sadece bu yaşanılan bir örnekti. Bunun gibi birçok örnekler var. Her geçen gün kadın cinayetleri artıyor. Biz biliyoruz ki ‘’Kadın cinayetleri Politiktir.’’ Bu düşüncede olan AKP zihniyetini bu ülkeden gönderene kadar, bütün kadınlar özgür olana kadar bizde özgür değiliz diyoruz ve bu tepkimizde artarak devam edecektir.’’ dedi.

Protesto, coşkulu bir şekilde sona ererken, protestocular ‘’ Kadın, Yaşam, Özgürlük’’,  ‘’Erkek Adalet Değil, Gerçek Adalet’’ , ‘’ Kadın Cinayetleri Politiktir’’ sloganları eşliğinde eylemi sonlandırdı.

Kaynak: CHP BAYRAKLI İLÇE BAŞKANLIĞI