Efes Selçuk’a bağlı Zeytinköy sınırları içinde yer alan Kazan Gölü, kuraklık ve çevresel sorunlar nedeniyle alarm veriyor. Hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası olan, berrak ve serinletici suyu ile bilinen bu göl, iklim krizi ve kirlilikle karşı karşıya.

CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, Kazan Gölü'nün korunması için Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in girişimleriyle çalışmaların hızlandırıldığını belirtti. Onbaşıoğlu, geçmişte Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredilen göl alanının Efes Selçuk Belediyesi’ne devri için sürecin başlatıldığını ve bu eşsiz doğal güzelliğin korunacağını vurguladı.

 Onbaşıoğlu, "Kazan Gölü hepimizin ortak değeri. Bu doğal mirasımızın kirlenmesine ve yok olmasına izin vermeyeceğiz. Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel'in öncülüğünde hep birlikte gölümüze sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Onbaşıoğlu, şu ifadeleri kaydetti: 
“İlçemize bağlı Zeytinköy sınırları içerisinde bulunan ve geçmişte hepimizin çocukluk anılarının bulunduğu Kazan Gölü, son zamanlarda yaşanan kuraklık ve çevresel sorunlar nedeniyle alarm veriyor. Özellikle yaz aylarında hem yerli hem yabancı turistlerin uğrak noktası olan, berrak ve serinletici suyuyla bilinen bu göl, maalesef iklim krizi, kuraklık ve kirlilik nedeniyle doğal yapısını kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Geçmişte Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredilen Kazan Gölü'nün bulunduğu alanı, Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel'in girişimleriyle Efes Selçuk Belediyesi'ne devredilmesi için çalışmalar hızlandırıldı. Belediyemizce, gölün korunması ve çevre temizliğinin titizlikle yapılması ile birlikte hepimizin çocukluğunda bir anı bırakan bu önemli doğal mirasımıza sahip çıkacağız . Bu süreçte Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel başta olmak üzere hep birlikte Kazan Gölü'ne sahip çıkacağız.

Yaz aylarında her gün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayan Kazan Gölü, hepimizin ortak değeridir. Bu eşsiz doğa güzelliğinin kirlenmesine ve yok olmasına asla izin vermeyeceğiz.”

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ