Batuhan KAYA- CHP Ege Bölgesi İl Başkanları’nın CHP İzmir İl Başkanlığı’nda tüm gün sürecek toplantı ve ziyaret maratonu devam ediyor. Başkanlar sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk bıraktıktan sonra, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basınla bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tüm başkanlar adına basın açıklamasını, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum yaptı. Horzum açıklamasında, “Bugün karşınızda Ege bölgesinin tamamını kırmızıya büründürmüş, halktan yana belediyecilik anlayışını tüm Ege’ye yayan il başkanları olarak çıkmanın gururunu yaşıyoruz. Sayın Genel Başkanımızın kurmayı başardığı Türkiye ittifakını bizler de İzmir, Denizli, Muğla, Afyon, Uşak, Kütahya ve Balıkesir’de kurduk ve ortaya kıpkırmızı bir Ege haritası çıkarttık. Örgütlerimiz fedakarca çalıştı ve bu başarıya imzayı attılar. Ege’de yaşanan bu başarıdaki en büyük imza halkımızındır. Bugün Ege’de yapılacak değerlendirmelerden sonra yeni bir dönemin imzasını atacağız. 31 Mart’ta esen değişim rüzgarı zayıflamadı aksine arttı. Bu rüzgar daha fazla çalışmayı gerektirmektedir” diye konuştu.

Önce yerelde sonra genelde iktidar olacağız

CHP’nin yerel seçimlerdeki başarısını genele de taşıyacaklarını ifade eden Horzum, “Vatandaşlarımızın parti ve belediyesine emanet ettiği illerimiz, bizim onur ve namusumuzdur. Hepimiz bilmekteyiz ki özellikle AKP’den alınan belediyeler büyük borç yüküyle devredilmiştir ancak bizim belediye başkanlarımız şeffaflık gereği halkımızla paylaşsa da bu borçlar onları durduramayacak. İlerleyen süreçlerde bu borçların ne kadarının ödendiği paylaşılmaya devam edilecektir. Ülkemizi içinden çıkılmaz bir ekonomik krize, belediyelerimizi borç batağına sürükleyen AKP iktidarının halkımızı yaşattığı bu yokluğa önce yerelde sonra ise genelde son vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“Tek derdimiz var”

Tüm Türkiye’deki CHP’li il başkanlarının tek derdi olduğunu kaydeden Horzum, “Ege insanının üretkenliği ve mücadeleciliğini daha da büyüteceğiz. Tüm Türkiye’deki il başkanlarının tek derdi vardır, o da dertsiz ve kedersiz bir Türkiye’dir. Bu hedefe ulaşacağımıza inancımız tamdır. Bizler, aldığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Bugün tüm memlekete şu mesajı veriyoruz. Çok çalıştık ve birlikte kazandık ama yetinmeyeceğiz, asıl kazanan halkımız oluncaya kadar çalışacağız. Daha çok çalışacağız. Ege bölgesi ve Türkiye İttifakı’nı daha da büyüteceğiz. Ege ve Türkiye’ye sözümüz olsun” ifadelerini kullandı.

“Tasarruf Paketi” salvosu

Maliye ve Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı “Tasarruf Paketi” hakkında da konuşan Horzum, “CHP’li belediyelerin üzerindeki baskıyı yıllardır uyguluyorlar. Mevcut belediyelerimiz yıllardır tasarruf uygulayan belediyelere sahibiz. AKP iktidarında olan belediyelerin elini kolunu bağlayacağına olan inancımız tamdır” dedi.

Muhabir: Batuhan KAYA