CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, sosyal medya hesabından açıklama yaparak AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kılıçlı yemin eden teğmenlere yönelik sözlerine ilişkin tepkisini dile getirdi. Polat, "Partili Cumhurbaşkanı bilmelidir ki; mevcutta oturduğu koltuk kurucumuz, kurtarıcımız, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğudur!" dedi

Mahir Polat sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı: "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganı atan teğmenlerimize ' istismarcı, kendini bilmez, bunları temizleyeceğiz' diyerek hedef gösteren Partili Cumhurbaşkanı bilmelidir ki; mevcutta oturduğu koltuk kurucumuz, kurtarıcımız, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğudur!

Cumhuriyetimizin ve Atatürk'ün izinde yürüyen cesur askerlerimiz değil, cemaat ve tarikatların orduya ve devlet kadrolarına nasıl ve kimler tarafından yerleştirildiği araştırılmalıdır.

Adaletsizleştirdiğiniz, siyasi kutuplaşmalar yarattığınız ve tehditlerle yönetmeye çalıştığınız bu ülkede, gençlerimizin her birine yüksek bir inançla ve umutla sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Muhabir: Ege Şenol Çalışkan